Zadar i okolica – multi-activity program

Otkrijte skrivene ljepote Dalmacije i pritom osjetite adrenalin u mjeri kojaodgovara Vašem karakteru.Ovaj pustolovni odmor uključuje različite aktivnosti na kopnu i vodi –od biciklizma, raftinga, planinarenja  do  vožnje  kanuom. Sve aktivnosti moguće je prilagoditi Vašim sposobnostima i željama.

1. dan–Dolazak u  zračnu luku Zadar, transfer do hotela

Zadar001322

2. dan – Bicikliranje Zadar u okolica

cyclingrouteU istraživanju Zadra i okolice počinjemo s bicikliranjem. Upoznati ćete gradove Zadar i Nin. 3000 godina povijesti ostavilo je svoje tragove u svakom  kutku Zadra a Vi ćete imati mogućnost istražiti ih i uživati u uličicama, skrivenim zakutcima i kulturnoj baština, kao i u lijepotama prirode u  okolici ovog mediteranskog grada.

Samo 16 km od Zadra nalazi se grad Nin. Nekadašnji krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, danas je to grad čija povijest, krajolik i suvremena turistička ponuda privlače sve više posjetitelja.

3. dan–Pješačenje u nacionalnom parku Paklenica

DSC00986Paklenica je jedan od dva nacionalna parka na području Velebita, najdužeg planinskog lanca Dinarida. Istražiti ćete staze uz potok Paklenica te kanjon Velike Paklenice okružen 700m visokim liticama. Ljubitelji prirode uživati će u netaknutoj prirodi i panorami za pamćenje.

4. dan – Kanu safari Zrmanja

DSC 0285Zrmanja i Krupa mogu se pohvaliti kristalno čistom vodom, spektakularnim kanjonima i prekrasnim slapovima. Ovi slapvi su lagani i sigurni za početnike, ali ih okoliš čini istovremeno i vrlo uzbudljivima. Vidjeti ćete brojne ribe i ptice, te tipični krški fenomen– aktivne sedrene slapove. Brzo ćete se priviknuti na veslanje dok budete polako ulazili u kanjon. Nakon prvog sata veslanja niz lagane brzace, ukoliko bude vremena, zastati ćete uz prelijepe slapove Krupe i plivati pod njima. 

5. dan – Slobodan dan

dThePlitviceLakesNationalParkMožete se odlučiti za opušteni dan  i odmor, no toplo prepručamo da se priključite nekoj od dodatnih aktivnosti koje će Vam biti ponuđene – bungee jumping, bicikliranje na Vranskom jezeru ili tandemski skok padobranom. Carpe diem!

6. dan - Bicikliranjepo otoku Ugljan

sailandhikeNatrag na dva kotača! Upoznati ćete ovaj ljupki otok zadarskog arhipelaga. Tijekom trajektne vožnje od 25 min iz Zadra, moći ćete uživati u pogledu na grad i zadarski kanal. Otkrijte zašto Ugljan nazivaju otokom  maslina, istražite brojna mala sela, pješčane plaže i skrivene uvale, te nađite samo Vaše mjesto za uživanje u toplini sunca i bistrom plavom moru.

7. day – Pješačenje unacionalnom parku Krka

NPKrkaVisovacPosljednji dan ove ture vodi Vas u  posjet još jednom hrvatskom nacionalnom parku, a to je Krka. Rijeka Krka teče kroz 75 km dugačak kanjon stvarajući prelijepe slapove i krajolik koji će vas oduševiti. U blizini ovoga nacionalnog parka nalazi se grad Skradin. To je mjesto bogate i turbulentne povijesti, s brojnim spomenicima kulture i tipičnom mediteranskom arhitekturom.

8.day - Odlazak