Najam i sport

Kako bismo Vam omogućili opuštena i uzbudljiva istraživanja naše prirode i kulturno-povijesne baštine, nudimo najam automobila za jedan ili više dana u Biogradu na Moru (rent-a-car) - što je duži period iznajmljivanja, niža je cijena za vas!

Najam brodova, sport, jedrilice, jedrenje, sport na vodi, biograd na moru

Kako bi ste mogli opušteno uživati u uzbudljivom istraživanju prirodnih ljepota i kulturne i povjesne baštine kojima je naša okolica vrlo bogata, nudimo Vam najam automobila na jedan ili više dana u Biogradu na Moru (rent-a-car) -  na raspolaganju su vam razne vrste i kategorije automobila, kao i mopedi.

biciklizam, biciklističe staze, biciklisti, bicikle, biograd na moru

Ako ste biciklista, ili se samo želite uključiti u sport, koji za promjenu nije vezan za vodu, možete kod nas unajmiti bicikle. Biograd na Moru, sa svoje idealnim položajem, nudi biciklistima svih kategorija - bilo da se rekreativno vježba ili za one koji traže veće izazove - prave poslastice i razne biciklističke staze. Različite biciklističke staze protežu se oko grada Biograda, prema susjednim selima, prema  parku prirode Vransko jezero - koje je  najveće prirodno slatkovodno jezero u Hrvatskoj, prema jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka Paklenica. Biciklističke staze pronaci cete i na teritoriju Velebita i na otocima Pagu, Ugljanu, Pašman i Dugome otoku te također u obalnim gradovima uz more. Ili, istražite pješice naše nacionalne parkove -  Paklenica, slapovi Krke, Plitvička jezera, Kornati, parkove prirode - Vransko jezero i Velebit, i naše otoke Ugljan, Pašman, Dugi Otok, Pag. Izbor za trakking i planinarenje oko Biograda je također odličan a staze su dobro označene.

Sport na vodi, najam brodova, sport, surfanje, biograd na moru Uzmite kartu i istražite ova prekrasna područja i opustite se u svojem slobodnom vremenu. Uživajte u avanturama slobodonog penjanja, sporta koji postaje sve popularniji unatoč svojoj opasnosti. Penjač koristi samo svoje tijelo i snagu kako bi se popeo na svoje odredište. Idealno mjesto za ovu aktivnost je Nacionalni park Paklenica koji se smatra glavnim hrvatskim planinarskim područjem,  s međunarodnom reputacijom (Big Wall Speed Climbing). To je krško područje s mnogim označenim planinskim cestama, stazama i poznatim visokim 350m zidovima Anica Kuk (714m).

Avanture, penjanje, planinarenje, trekking, planinarski centar, okolica Biograda

Za sve ljubitelje sporta na vodi, nudimo brodove različitih veličina i tipova za iznajmljivanje. Kako je za najam plovila nužno imati u Hrvatskoj važeću dozvolu za voditelja brodice, ovdje nudimo popis priznatih međunarodnih dozvola u Hrvatskoj, koji objavljuje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture na svojim web stranicama. Više informacija o najmu plovila mogu se naći ovdje. Na plaži Dražica možete iznajmiti po satu kanue, pedaline ili skuter na vodi, te i na taj način upoznavati okolicu. S vlastitim brodićem možete u miru posjetiti i istražiti Nacionalni park Kornati, svjetski poznati arhipelag, sa svojim divljim i netaknutim otocima i hridima, više od 150 od njih nižu se poput biserne ogrlice na Jadranu. Tu je još Telaščica, jedna velika uvala na Dugom Otoku pokraj poznatog slanog jezera Mir, gdje se možete kupati, pješačiti i na svoj način uživati u jedinstvenoj ljepoti ovoga mjesta.

Upoznajte ovaj dio Hrvatske na drugačiji način! Posjetite razne skrivene uvale i male otočiće, odmarajte i uživajte u ovom području magične ljepote - oko Biograda na Moru postoje mnoge skrivene uvale i pješčane plaže koje samo čekaju da ih otkrijete.

odbojka, odbojka na pijesku, pješčane plaže, plaža Soline, Biograd na moruAko vam se više sviđa nešto uzbudljivije, te i ako ste u potrazi za podizanjem adrenalina, na pješčanoj plaži Soline nudi Vam se paragliding, surfanje i jedrenje pod vodstvom obučenog tima.

Plivanje, kupanje, otvoreni bazen, plaža Dražice, plaža Soline, plaža Bošana, Biograd na moruNa bazenu u Biogradu na moru te na plaži Soline pronaći ćete i  igrališta za odbojku na pijesku, a u blizini pješčane plaže Soline čekaju Vas teniska igrališta.

Tenis, teniski tereni, teniski centar, igralište, biograd na morusport na vodi, sport, najam brodova, jedrilice, jedrenje, Biograd na moruStoga, ako je tenis vaša sklonost, možda ćete uživati igrajući u našem opremljenom teniskom centru, koji se nalazi u borovoj šumi na pješčanoj plaži Soline, nije važno da li ste početnik ili iskusni igrač. Više od deset terena su na raspolaganju. Oprema za iznajmljivanje nalazi se na licu mjesta.

 


www.bicikl.hr - portal za ljubitelje labilne ravnoteže

Na websiteu Turističke zajednice zadarske županije možete pronaći on-line zemljopisne karte područja oko Biograda, otoka Pašmana, biciklističke staze, pješačke staze...

A ovdje mozete pronaci zemljopisnu kartu Vranskog Jezera, takodjer u PDF formatu ( 4,9 MB ).