Izleti

Priroda je bila naklonjena Biogradu. Fantastičan položaj, u centru Jadrana, u okruženju pet nacionalnih parkova te dva parka prirode i povijesnim gradovima Zadar, Šibenik, Trogir i Split, čini Biograd savršenim mjestom za Vaš odmor. U okolici Biograda svakodnevno su dostupni izleti autobusom i brodom, ture sa aktivnostima u prirodi, bicikliranje, pješačenje, planinarenje i sportovi na vodi: kanu, kajak, jedrenje, ronjenje.

Nacionalni park Kornati

Nacionalni park Kornati, Nacionalni park, Kornati, izleti, aktivnosti u prirodi, Telaščica Svakodnevno kreću cjelodnevni izleti u ovaj svjetski poznat arhipelag, na brodovima različite vrste i veličine. Ovaj niz otoka, poput niza bisera, čini grupa od 141 otoka, otočića i grebena, netaknutih i divljih, s dužinom od 19NM i površine od 320km2. Pogledajte www.np-kornati.hrwww.pp-telascica.hr.

indeksiraj1Oživi! Izlet brodom, kapaciteta do 70 osoba, uključuje posjet Parku prirode Telaščica, ovisno o vremenskim prilikama ovaj izlet je organiziran svakodnevno s početkom u 09:00 sati, kreće iz Biograda, od travnja do listopada, s povratkom u 18:00. Pored Uvale Telašćica nalazi se još jedan prirodni fenomen ovog područja, jezero Mir, ispunjen morskom vodom, povezan podzemnim špiljama sa morem. Ovdje se možete kupati, roniti na dah i na svoj način uživati u jedinstvenoj ljepoti ovog mjesta. Cijena ovog izleta je 35 do 40 eura po osobi, s različitim popustima za djecu u pratnji roditelja. U cijenu izleta uključena je vožnja brodom, vodič, ulaznica za nacionalni park i ručak, bilo na brodu ili u jednostavnom vrlo ugodnom restoranu na jednom od otoka.

Ture brodom u Nacionalni park Kornati počinju od sredine ožujka, do kraja listopada. Izlet brodom Olympic 580 CC za do 8 osoba, nudi cjelodnevni izlet s početkom u Biograda u 08:30h, a povratak je namijenjen za 18:00h. Cijena ovog izleta je 55 EUR po osobi u lipnju i rujnu i 60 EUR u srpnju i kolovozu, bez obzira na dob. U ponudi je također poludnevni izlet s početkom u popodnevnom vremenu po cijeni od 45 EUR. U oba putovanja, sudionici dobivaju vožnju brodom, vodiča i ulaznicu u nacionalni park. Možete ručati u jednom od kornatskih restorana, uz prethodnu rezervaciju - Koju rado možemo učiniti za Vas ili možete donijeti svoj hranu - u svakom slučaju, ručak NIJE uključen u cijenu.

Imate li pitanja? Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka, Nacionalni park, Krka, izlet, šetnja, aktivnosti u prirodiOva veličanstvena krška rijeka izvire u blizini Knina, nakon toka od 72,5 km, utječe u Jadransko more kod Šibenika. Sa svojih sedam slapova i ukupnim padom od 242 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Živi svijet Nacionalnog parka Krka vrlo je bogat i raznolik, s brojnim endemičnim, rijetkim i ugroženim vrstama. Više podataka o ovom biseru prirode na www.npkrka.hr

indeksiraj1Oživi! Ulaz u Nacionalni park, u blizini grada Skradina je samo 55 km udaljen od Biograda na moru. Organizirani izleti za ovu destinaciju uključuje vožnju autobusom i brodom.

Cijena izleta je 60 EUR po osobi, s različitim popustima za djecu u pratnji roditelja. Autobusi su različitih kapaciteta, neki od izleta uključuju posjet Šibeniku, a neki ne, na raspolaganju su izleti s vodičem i bez vodiča, ali sve uključuju prijevoz do tamo i natrag i ulaznicu. Uglavnom, moguće je organizirati izlete autobusom za 4 i više osoba bilo koji dan počevši od sredine ožujka do kraja listopada.

Brodom u Nacionalni park Krka također, ovisno o vremenu, počinje oko sredine ožujka, do kraja listopada. Brod Olimpijski 580 CC, za do 8 osoba, će vas odvesti iz Biograda u 08:30 i dovesti vas natrag oko 18:00. Cijena ovog izleta je 80 eura po osobi, bez obzira na dob. U cijenu izleta uključena je vožnja brodom, vodič i ulaznica za Nacionalni park Krka, šetnja unutar nacionalnog parka, te posjet Šibeniku gradu koji se prvi put spominje još 1066., u kojem se nalazne brojna  odredišta kulturne i povijesne baštine.

Imate li pitanja? Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera, Nacionalni park, Plitvička jezera, izleti, aktivnosti, izleti u prirodiNacionalni park Plitvička jezera pripadaju dinarsko krškom području i zbog svoje specifične geologije, geomorfologije i hidrologije je zaista jedna od najimpresivnijih krških cjelina u svijetu i UNESCO-ve Svjetske baštine.
indeksiraj1Oživi! Ljepota prirode, svjež planinski zrak i raznolikost biljnog i životinjskog svijeta su neodoljivi, a to je samo na oko 150 km od Biograda. Saznajte više na www.np-plitvicka-jezera.hr.

Organizirani izleti do ovog poznatog Nacionalnog Parka s nizom od 16 kristalno prozirnih jezera i jezeraca plavo-zelene boje, koja se prelijevaju jedno u drugo u stotinama slapova različite veličine, ovisno o interesu i vremenskim prilikama kreće od sredine ožujka do kraja listopada, po cijeni od 80 eura po osobi, s različitim popustima za djecu. Izleti kreću u 08:00, a očekivani povratak je u 18:00 sati. Dostupni su izleti sa vodičem ili bez vodiča, ali sve uključuju prijevoz, do tamo i natrag i ulaznicu.

Zainteresirani? Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zrmanja - Kanu 

Zrmanja, rijeka, rijeka Zrmanja, kanu safari, kanu, rafting, Istražite prirodne ljepote ovoga kraja na uzbudljiv način na prekrasnoj rijeci Zrmanji. Ljeti se ovdje nude kanu safariji pod budnim okom iskusnih vodiča, a ako je voda dovoljno visoka (uglavnom u rano proljeće i kasniju jesen) to se može pretvoriti u rafting. Nije potrebno nikakvo ranije iskustvo, djeca od 8 godina mogu učestvovati u pratnji odrasle osobe. Cijena je od 38 do 51 eura za odrasle, dok djeca do 12 godina starosti uživaju popust od 50%.

Ne morate ponjeti nikakvu posebnu opremu, a u slučaju hladnog vremena dobit ćete odgovarajuću opremu. Morate nositi odjeću u skladu s vremenskim prilikama i čvrste cipele. Kanu može primiti 2-3 osobe, dok su raftovi za 6-8 osoba. Izleti se održavaju svaki dan u razdoblju od svibnja do listopada, od 10 sati do 15 sati.

Više informacija može se vidjeti ovdje.

Plaža Saharun-Dugi otok-Gliser

Dugi otok, Saharun, jedrenje, plivanje, ronjenje, izlet, aktivnostiPlivanje i ronjenje u ovom plitkom i prostranom zaljevu će Vam zasigurno ostati u lijepom sjećanju dugo vremena. Vožnja brodom kreće u 08:00 iz Biograda. Prolazeći pokraj crkve Sveti Pelegrin iz 9. stoljeća doživjet ćete prekrasne prizore Jadranske obale. Put se nastavlja prema zapadnoj obali Dugog otoka. Nakon ručka ćete se zaputiti u najljepšu i najveću pješčanu uvalu u Hrvatskoj, Saharun. Na povratku ćete se vraćati prolazom Proversa (između Kornata i Dugog otoka) do luke Biograd oko 18:00. Cijena ovog izleta je 100 EUR po osobi, u cijenu je uključeno vožnja brodom, vodič, ulaznice i gorivo. Ponesite sa sobom odgovarajuću obuću i odjeću za plažu ( ručnik, kupaći kostim, zaštitu od sunca, šešir, masku za ronjenje...), hranu i nešto za piće, preporučujemo vodu.

Imate li pitanja? Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Quad ture iz Biograda

quad ture BiogradQuad ture se uglavnom voze na postojećim makadamskim cestama, uz očuvanje prirodnih ljepota flore i faune. Tijekom izleta, sudionici će prolaziti kroz niz prirodnih staništa, od niske vegetacije, borovih šuma, plodnih polja i maslinika, sa zaustavljanjem na najljepšim mjestima i uživanjem u najspektakularnijim pogledima. Makadamske staze su po suhom vremenu prašnjave, ali u određenim vremenskim uvjetima mogu se pretvoriti u blato. Vozač quada mora minimalno imati navršenih 16 godina starosti i imati vozačku dozvolu (kategorija F, A, A1 ili B). Jedan quad je za do 2 osobe. Suvozač može biti i dijete s navršenih 12 godina i više, u pratnji roditelja / staratelja.

Safari Vransko Jezero quad turaSAFARI TURA VRANSKO JEZERO uključuje Maškovića Han, vidikovac Kamenjak - Prosika i ornitološki rezervat, traje 3 sata, cijena je 990 kn za vozača, plus 100 kuna za suvozača. Tura počinje i završava u Biogradu. Cijene uključuju iznajmljivanje vozila s kacigama i gorivom, vodiča i ulaznicu u park prirode Vransko jezero.

OFF-ROAD QUAD TURA 1 sat na quadu s kacigom, gorivom i vodičem za 390 kuna za vozača, plus 100 kuna za suvozača

Postoji i mogućnost iznajmljivanja QUAD-a bez vodiča, ali dopušteno je samo kretanje po asfaltu.

Depozit - putovnica i 2000,00 kn gotovinom ili rezervacijom na kreditnim karticama - ako se dogodi šteta, platiti ćete popravak, ovisno o troškovima.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ronjenje

Ronjenje, licencirani ronilac, ronilačke izleti, izleti, sport na vodi, ronilački odmor Sezona ronjenja u Hrvatskoj započinje od svibnja do studenog. U našem prostoru, srednji Jadran, vidljivost je više od 40 m, s minimalnom plimom 0,5m. Visina vala traje od 0,5m do 1,5m, uglavnom slabe struje. Otkrijte naše podvodno blago na svom ronilačkom odmoru u Dalmaciji - olupine, špilje, grebene, koralje i različite vrste riba, gorgonije i spužve.

Ukoliko ste licencirani ronilac, nudimo Vam ronilačke izlete na više od 20 različitih odredišta izuzetne ljepote, uključivo i nacionalni park Kornati, arhipelag svjetski poznat i priznat kao čudo prirode. Cijena za jednodnevni izlet s dva urona, na dvije različite lokacije, je 55-61 eura po osobi, ovisno o sezoni. Sva oprema je dostupna za iznajmljivanje, ali nije uključena u cijenu dnevnih izleta. Introductory program prilagođen je za one koji nikad nisu ronili, nisu sigurni da li bi se željeli uključiti u tečaj, te bi rado prvo isprobali ovaj sport kako bi se lakše odlučili.

O ronilačkim izletima i ronilačkim tečajevima možete se informirati ovdje.

Jednodnevno jedrenje

jedrenje, jednodnevno jedrenje, izleti jedrenja, izleti, aktivnostiHrvatska je doista raj za mornare, a niti biogradsko područje nije ništa drugačije. Pašmanski kanal nalazi se između otoka i kopna, proteže se samo na 2 km širine, ali je obogaćen desecima malih otoka, te stvara mjesto idealno za sve vrste sportova na vodi, jedrenje i ronjenje. Morske struje na ovom području mjenjaju smjer svakih 6 sati, time stvaraju najčišće područje na cijelom Jadranu.

Okusite čaroliju jedrenja, bez potrebe za skupim tjednim čarterom i problemima oko skupljanja posade. Ovo je prilika da isplovite na jednodnevnu avanturu istraživanja otoka i otočića u blizini Biograda na Moru. Vaš skipper, ukoliko je potrebno, rado će Vas naučiti osnove jedrenja. Pronađite si svoju omiljenu skrivenu plažu!

Izleti su organizirani svaki dan od svibnja do listopada, na zahtjev moguće je organizirati i ranije i kasnije izlete, ovisno o vremenskim uvjetima. Sve što trebate ponijeti sa sobom je kupaći kostim, šešir, sunčane naočale i kremu za sunčanje. Polazak je zakazan za 10 sati, a povratak za 17 sati. Jedrilice su za do 8 osoba, možete rezervirati cijeli brod ili jednostavno kupiti svoju ulaznicu po cijeni od oko 57 eura po osobi, pridružite se putovanju i upoznajte nove prijatelje. Osvježenje na brodu (svježa voda i voćni sok) su uključeni u cijenu. Objedi NISU uključeni u cijenu.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

"Kanal Ljubavi"

Kanal ljubavi, Galešnjak, krstarenje, jedrenje, jednodnevno krstarenje, pašmanski kanalOtoci Sv. Katarina, Planac i Čavatul koji od davnina nose nazive otok ljubavi, suza i preljubnika, te otok Galešnjak, poznat po svom specifičnom obliku srca, podarili su Pašmanskom kanalu naziv "ljubavni kanal". Obale otoka u kanalu odišu mirisima ljekovitog i aromatičnog bilja, a podmorje čuva sve vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana.

Ovaj izlet se održava svakog ponedjeljka, ljetno razdoblje, s početkom u 9 sati i vraća se oko 19 sati. Cijena ovog jednodnevnog krstarenja je 60 eura po osobi. Ručak i piće nije uključeno u cijenu, potrebno je ponjeti sa sobom vlastiti ručak i piće ili ako želite možete se osvježiti u tipičnom dalmatinskom restoranu koji ćete posjetiti na ovom krstarenju. Ponesite sve potrebno za kupanje, jer će ga svakako biti.

Opustite se i uživajte u najljubavnijem kanalu na svijetu. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vrgada

Vrgada, jedrenje, aktivnosti u prirodi, izleti, jednodnevni izleti, jednodnevno jedrenje, Vrgada je mali otok na oko jedan sat jedrenja od Biograda, sa slikovitom obalom, sjenovitim borovim šumama i ribarskim selom istog imena. Vrgada je u prošlosti imala istaknutu povijesno-stratešku važnost. Ostaci  tvrđave koja je čuvala pristup s juga glavnom gradu bizantske Dalmacije i osiguravala nesmetanu plovidbu bizantskim galijama u smjeru sjeverozapada ili pak juga, postoje i danas. Drži se da je tvrđava na Vrgadi izgrađena krajem petog ili na početku šestog stoljeća.

Svakog utorka, ljetno razdoblje, ako dopuštaju vremenske prilike, započinje jedrenje iz Biograda prema Vrgadi u 9 sati i vraća se oko 19 sati. Cijena ovog jednodnevnog izleta je 60 EUR po osobi. Ručak (ili bolje rečeno rana večera) je na rasporedu oko 17 sati, ali nije uključena u cijenu kao niti piće. Pješčane plaže na Vrgadi su jako poznate, tako da ne zaboravite svoju opremu za kupanje.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pješačenje

Pješačenje, jedrenje, otok pašman, priroda, aktivnosti u prirodiUživajte u netaknutoj ljepoti i nezaboravnom pogledu, povijesnim i arheološkim nalazištima otoka Pašmana.

Pustograd je utvrda, koja datira iz 6 st. ispod koje je bilo prvobitno naselje. Nalazi se na brdu iznad uvale Zaklopica. U doba Bizanstkog carstva, služila je kao vojna utvrda za nadgledavanje i čuvanje Pašmanskog i Zadarskog kanala od napada gusara. Duboko plavo more ispod otoka Gnalić krije 40 metara dug potonuli brod iz 16. stoljeća, njegovo blago čuva se u muzeju u Biogradu.

Svake srijede, ljetno razdoblje, ako dopuštaju vremenske prilike, započinje jedrenje iz Biograda u 9 sati i vraća se oko 19 sati. Cijena ovog jednodnevnog izleta je 60 EUR po osobi. Ručak i piće nije uključeno u cijenu, treba ponjeti sa sobom. Ponesite sve potrebno za kupanje, jer će ga svakako biti.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Bicikliranje

Bicikliranje, biciklistička tura, otok pašman, aktivnosti u prirodi, izletiOtok Pašman je prekriven raskošnom mediteranskom vegetacijom - borovom šumom, vinogradima, maslinicima, kao i sa nekim aromatičnim i ljekovitim biljem.

Jedrenje počinje u 9 sati iz Biograda prema otoku Pašmanu, odakle se kreće na biciklističku turu sve do uvale Soline, gdje će biti pauza za ručak i kupanje. Na ovom izletu možete uživati u prekrasnim pogledima na Kornate, susjedne otoke, pašmanski kanal, Biograd i okolicu. Uživajte u netaknutoj prirodi, nezaboravnom pogledu na more, i divnim povjesnim i arheološkim ostacima.

Svakog četvrtka, ljetno razdoblje, ako dopuštaju vremenske prilike, započinje jedrenje iz Biograda u 9 sati i vraća se oko 19 sati. Cijena ovog jednodnevnog izleta je 60 EUR po osobi. Ručak i piće nije uključeno u cijenu, treba ponjeti sa sobom. Ponesite sve potrebno za kupanje, jer će ga svakako biti.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nacionalni park Paklenica

Nacionalni park Paklenica, Nacionalni park, Paklenica, planinarenje, bicikliranje, aktivnosti u prirodi, izletiOva izuzetna planinarska zona ima više od 20 staza čija težina varira od osnovne, prikladne za šetnju prosječnog turista, do izuzetne gdje se traži planinarsko iskustvo i oprema. Na raspolaganju Vam je i biciklistička staza.

indeksiraj1Oživi!  Razni geološki fenomeni, 700 biljnih vrsta od kojeg nekoliko endemskih i ugroženih, te 400 životinjskih vrsta od kojih više od 200 vrsta ptica čine ovo izuzetno zanimljivim mjestom koje svakako vrijedi posjetiti za vrijeme boravka u ovom kraju.

Do tada, posjetite www.paklenica.hr.

 

Špiljarenje - špilja Modrič

Špilja, Modrič, špiljarenje, speleolog, planinar, Biograd, izletŠpilja Modrič nalazi se nedaleko od istoimenog sela pokraj nacionalnog parka Paklenica. Ova špilja je otkrivena '80ih godina prošlog stoljeća i bila je zatvorena za posjete sve do 2004. godine. Čak i danas, posjet ovoj špilji ne spada u uobičajene turističke obilaske, jer nema u njoj ni stubišta, ni staza ni unutarnjeg osvjetljenja. Zato je neophodno da posjetitelji nose kombinezone i kacige s karbidnim lampama, dok su u špilji. Tako opremljene, stručni i pouzdani vodiči koji su iskusni speleolozi, planinari i gorski vodiči s dugogodišnjim iskustvom u vođenju, povesti će Vas tajnovitim labirintima i zakučastim hodnicima ove  829m duge špilje do spektakularnih dvorana gdje vas čekaju čudni i originalni domaćini: orgulje, sipe, rakovi, vile... Popis iznenađenja što će vam ga prirediti priroda i vaša mašta pod svijetlom karabitnih lampi, gotovo je beskonačan.

Temperatura u špilji je 16 - 17 °C, konstantna tijekom cijele godine. Ovi izleti organizirani su u malim grupama i strogo poštuju sve ekološke norme i pravila. Cilj im je, uz užitak, posjetiteljima pružiti jasan uvid u delikatnost tih objekata kako bi ih svi zajedno poslije bolje čuvali.

Cijena ove uzbudljive avanture za cijelu obitelj (pod uvjetom da su djeca starija od 12 godina) je 180 kn po osobi, što uključuje kompletnu opremu (kombinezon, kacigu, svjetla), vođenje - stručni vodiči planinari i speleolozi, te posjetiteljsko osiguranje. Cijena ne uključuje prijevoz do točke polaska (selo Rovanjska, 58km od Biograda) i natrag, hranu i piće. Izlet se radi cijelu godinu, uz uvjet da postoje najmanje dva prijavljena učesnika - rezervacija najmanje par dana prije planiranog izleta je neophodna. 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Park prirode Vransko Jezero

Park prirode Vransko Jezero, Park prirode, Vransko Jezero, ribolov, bicikliranje, promatranje ptica, aktivnosti u prirodiBoćato jezero smješteno samo 7 km od Biograda dom je za više od 300 vrsta ptica, što ga čini savršenim odredištem svakog ljubitelja ptica i prirode općenito. Jezero je i raj za ribolovce, uz obaveznu dozvolu za ribolov koju možete kupiti i na licu mjesta. Oko jezera nalaze se dvije biciklističke staze. Više saznajte na www.vransko-jezero.hr .

Selo Vrana, u blizini Biograda, krije mnoštvo zadivljujućeg blaga. Ovaj je teritorij bio nastanjen od zore civilizacije, radi plodne zemlje i brojnih izvora svježe vode, te radi blizine mora. Ove prednosti uočili su i Rimljani, kad su pokorili Liburne u 1. stoljeću nove ere. Rimske vlasti odlučile su izgraditi akvadukt od Vrane do 41 km udaljenog Zadra. Ovaj vodovod počinje kod dva izvora koja se nalaze kraj špilje.Park prirode Vransko Jezero, Park prirode, Vransko Jezero, Maškovića han, templari, I dan danas se kamene i olovne cijevi mogu naći ispod zemlje. Špilja u Vrani je vrlo privlačna za posjet s djecom! Potpuno je sigurna i izuzetno neobična i zanimljiva.  To je jedan izuzetan izlet, pogotovo ako se kombinira s ostalim znamenitostima ovog područja. Jer, u Vrani se nalazi i posjed templara iz 12. stoljeća, s mističnim pričama o skrivenom blagu koje ih prate do danas. U blizini Vranskog jezera ostaci su grada Vrane iz srednjeg vijeka, koji se spominje već u 9. stoljeću. Vrana je bila prvo veleposlanstvo Vatikana u Hrvatskoj. Tu je i Maškovića han – turski karavansaraj, najzapadniji preostali turski spomenik. Ovdašnji dječak Jusuf Mašković uspeo se do admirala – zapovjednika flote moćnog Turskog carstva, a u rodnom je mjestu izgradio han.

DANI VITEZOVA VRANSKIH svakog ljeta odvija se ovaj povijesni spektakl u selu Vrana, oživljavajući slike davnih vremena – srednjevjekovni vojni tabori, viteški turniri, stari zanati, kazalište, vojna oprema, odjeća i bogata kulinarska ponuda zasnovana na srednjevjekovnim receptima. Povijesna drama koja vraća vas u vrijeme velikih vojni i viteštva.

Izlet u Park prirode Vransko jezero imamo na repertuaru naših izleta. Trosatni izlet u prirodu sa tri odredišta za posjetiti - Ornitološka postaja, Han i gradina te Kamenjak. Cijena izleta je 160 kn (22 €). Za više informacija Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.!

Zadar

Zadar, Morske Orgulje, Pozdrav Suncu, katedrala sv. Stošije, crkva sv. Donata

Posjetite  Zadar, čuvene Morske Orgulje i Pozdrav Suncu, te stari grad koji obiluje znamenitostima - forum, vrata grada, tržnica, zidine, Trg pet bunara,  mnogobrojni parkovi, crkve (katedrala sv. Stošije, crkva sv. Donata, crkva Gospe od zdravlja, crkva sv. Dimitrija, pravoslavna crkva sv. Ilije i mnoge druge), brojni spomenici, muzeji, a za one tako nužno neophodne pauze tu su ljupke terase kafića na Kalelargi. indeksiraj1

Oživi! Poželite li posjetiti Zadar, nudimo Vam trosatni izlet u ugodnim poslijepodnevnim satima uz transfer tamo i natrag. Puštamo Vam na raspolaganje 3 sata slobodnog vremena i razgledavanja. Sve za cijenu od 160 kn (22 €). Za više informacija Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.!

Više informacija na www.zadar.hr.

 

Pašman

Pašman, sv. Mihovil, sv. Dujma, sv. Kuzme i Damjana, ČokovacPašman spada u Zadarsku grupu otoka, od Zadra i Biograda odvaja ga Pašmanski kanal. Povezan je sa otokom Ugljanom mostom, a s Biogradom trajektnom linijom. Biciklističke staze protežu se uzduž i poprijeko po otoku. Svjedočanstva naseljenosti otoka još od pradavnih doba nalaze se posvuda: Ilirski gradovi, gradine, arheološki nalazi iz doba Rimskog Carstva, Mozaici, kameni kip sv. Mihovila iz 12. stoljeća u mjestu Neviđane, franjevački samostan sv. Dujma u mjestu Kraj iz 1390. godine te benediktinski samostan sv. Kuzme i Damjana na brdu Čokovac poviše Tkona izgrađen na temeljima starokršćanske crkve iz 12 stoljeća, otvoren za posjetitelje od 16:00–18:00 h osim nedjeljom, blagdanom i državnim praznikom... www.pasman.hr.