Izleti

Priroda je bila naklonjena Biogradu. Fantastičan položaj, u centru Jadrana, u okruženju pet nacionalnih parkova te dva parka prirode i povijesnim gradovima Zadar, Šibenik, Trogir i Split, čini Biograd savršenim mjestom za Vaš odmor. Iz Biograda svakodnevno kreću izleti autobusima i brodovima, kao i razni aktivni izleti, biciklistički, pješačkii pjenjački te oni bazirani na vodenim sportovima - vožnja kanua, vožnja kajaka po moru, jedrenje i ronjenje.

Stargazing - NOVO!!!

Stargazing

Istražite noćno nebo na mjestima bez svjetlosnog zagađenja i zabilježite nezaboravne prizore fotoaparatom tijekom cijele godine. Ovo je izlet na kojem svak može sudjelovati, sa stručnim fotografom kao vodičem i s terenskim prijevozom. Posjećuju se Vransko jezero s vidikovcem Kamenjak, vidikovac Čelinka Drage, Bukovica, greben Tulove grede ili druga mjesta na planini Velebit, u grupama od 2-8 osoba.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Penjanje - NOVO!!!

Kanjon Čikole14

 Suočite se s prirodom na drugačiji način - iskušajte svoje penjačke sposobnosti na prirodnim stijenama kanala sv. Ante kod Šibenika ili u zapanjujućem kanjonu rijeke Čikole.

 Da li znate što je DWS (Deep water solo)? To je penjanje iz  mora na stijene, pa skakanje ili poadanje natrag u more, bez ikakve opreme osim penjačica, savršeno za vruće ljetne dane. Uživajte u ovoj aktivnosti u Zatonu ili Rogoznici.

 Izleti traju od 4 do 6 sati, a cijene se kreću između 60 i 75 EUR - cijene uključuju instruktora i opremu, upoznavanje s opremom i penjačkim tehnikama te osiguranje. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nacionalni park Kornati s parkom prirode Telašćica

National Park Kornati, Nature Park Telascica, National park, nature park, Telascica, excursions, Croatia Cjelodnevni izleti u ovaj svjetski poznat arhipelag oko 15 NM od Biograda, na brodovima različite veličine i kapaciteta. Ovaj niz otoka, poput niske bisera, uključuje grupu od 141 otoka, otočića i grebena, čistih i divljih, duljine 19 NM i površime od  320 km2. Povirite na www.np-kornati.hrwww.pp-telascica.hr.

Oživi! indeksiraj1  Brodski izleti u zaljev Telašćicu brodovima za do 70 osoba, ovisno o vremenu, kreću dnevno u 9 sati iz Biograda, od travnja do listopada, a vraćaju se oko 18 sati. Uz Telašćicu leži drugi prirodni fenomen ovog područja, jezero Mir, sa morskom vodom, povezano podzemno s morem. Ovdje možete plivati, roniti na dah i uživati u jedinstvenoj ljepoti ovog mjesta. Cijena izleta je 35-40 EUR po osobi, s različitim popustima za djecu u pratnji odrasle osobe. U cijeni izleta učesnici dobijaju put brodom, vodiča, ulaznicu u park prirode i ručak, na brodu ili jednostavnom ali vrlo dobrom restoranu na jednom od otoka.

Imate pitanja? Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nacionalni park Krka

National Park Krka, National park, excursions, activity trips, walking, CroatiaOva veličanstvena krška rijeka izvire kraj Knina i nakon 72,5 km dugog toka uljeva se u Jadransko more kraj Šibenika. Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m, rijeka Krka je prirodni i krški fenomen. Flora i fauna ovog nacionalnog parka bogata je i raznolika, s brojnim endemskim, rijetkim i ugroženim vrstama. Više podataka o ovom biseru prirode naći ćete na www.npkrka.hr. Ulaz u ovaj nacionalni park koji je kraj Skradina, samo je 55 km udaljen od Biograda na Moru.

indeksiraj1Oživi! Organizuirani izleti na ovu destinaciju uključuju izlete autobusom i izlete brodom. Izlet autobusom je 60 EUR za osobu, s različitim popustima za djecu u pratnji odrasle osobe. Vozila su različitih kapaciteta, neki od izleta uključuju i obilazak Šibenika, postoje vođeni i samostalni izleti, ali svi uključuju prijevoz na relaciji Biograd -  Nacionalni park Krka - Biograd i ulaznice za nacionalni park. Moguće je organizirati neku od ovih vrsta izleta za već 4 osobe, svaki dan od sredine ožujka do kraja listopada.

Imate pitanja? Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nacionalni Park Plitvička jezera

National Park Plitvice, National park, excursions, activity trips, walking, CroatiaNacionalni park Plitvička jezera pripada Dinaridskom krškom području te je radi svojih geoloških, geomorfoloških i hidroloških specifičnosti jedna od najimpresivnijih krških lokacija u svijetu i nalazi se na UNESCO listi svjetske baštine.

Ljepota prirode, svjež planinski zrak i raznoliki biljni i životinjski svijet čine ovu lokaciju neodoljivom, a ona se nalazi na samo 150 km od Biograda. Saznajte više na www.np-plitvicka-jezera.hr.

indeksiraj1Oživi! Organizirani izleti autobusima i mini busevima u ovaj čuveni nacionalni park niza od šesnaest jezera i jezeraca kristalno čiste plavo-zelene boje, koja se prelivaju jedno u drugo u stotinama slapova održavaju se ovisno o interesu i vremenskim uvjetima od polovice ožujka do kraja listopada, po cijeni od  80 EUR za osobu uz različite popuste za djecu. Izlet kreće u 08:00 a povratak je u 18:00 sati. Vođeni i samostalni izleti su mogući, svi uključuju prijevoz tamo i natrag te ulaznice.

Imate pitanja? Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zrmanja - Kanu safari

Zrmanja canoeing, Zrmanja, canoeing, watersport, trips, rafting

Doživite ljepote prirode na aktivniji način, priključujući se kanu safariju niz predivnu rijeku Zrmanju. Ovaj izlet vode profesionalni vodiči, a ukoliko vodostaj dopusti (uglavnom u rano  proljeće i kasniju jesen) to može biti i rafting. Nije potrebno prethodno iskustvo ili obuka, djeca od 8 godina na više mogu sudjelovati uz pratnju odrasle osobe. Cijene se kreću od 38 do 51 EUR za odrasle, dok djeca do 12 godina uživaju 50% popusta.

Nije potrebno ponijeti nikakvu posebnu opremu -  prsluk za spašavanje je uključen, kao i odgovarajuća oprema za hladno vrijeme. Potrebno je obući se sukladno vremenskim prilikama uz čvršću obuću. Kanui su za 2-3 osobe a raftovi za 6-8 osoba. Izleti idu svakodnevno od svibnja do listopada i traju od 10:00 do 15:00 sati .

Više informacija o vožnji kajaka i kanua naći ćete ovdje

 

Quad Off-Road izleti iz Biograda

Quad Trips BiogradIzleti se voze pretežno na postojećim makadamskim cestama, radi očuvanja prirodnih ljepota biljnog i životinjskog svijeta. Tijekom izleta, učesnici prolake kroz raznolik okoliš niske vegetacije, borovih šuma, plodnih polja, maslinika i zemljanih puteva (koji su po suhom vremenu prašnjavi, ali pri određenim vremenskim uvjetima se pretvaraju u blatišta), uz zaustavljanje na najljepšim lokacijama i vidikovcima. Učesnik koji vozi quad mora biti najmanje 16 godina star i posjedovati vozačku dozvolu (kategorije F, A, A1 ili B). Jedan quad može povesti do 2 osobe. Suvozač mora imati najmanje 12 godina.

Safari Vrana lake quad tour

SAFARI VRANSKO JEZERO koji uključuje i Maškovića han, vidikovac Kamenjak - Prosika i ornitološki rezervat traje 3 sata.

Cijena izleta je 999 kuna (oko 137 EUR) za vozača i 100 kuna (oko 14 EUR) za suvozača. Izlet počinje i završava u Biogradu. Cijene uključuju korištenje vozila i kaciga, gorivo, vodiča i ulaznice u park prirode Vransko Jezero.

OFF-ROAD QUAD - 1 sat na quadu, kacige, gorivo i vodič za 390 kuna (oko 54 EUR) za vozača i 100 kuna (oko 14 EUR) za suvozača.

NAJAM QUADA također je mogućs also possible, ali je dozvoljena samo vožnja po asfaltiranoj cesti.

Depozit - Putovnica i 2000,00 kn (oko 277 EUR) u gotovini ili rezervacija po kreditnoj kartici - učesnici plaćaju eventualnu štetu koju učine.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ronjenje

diving, excursions, daily trip, biograd, kornati, boatSezona ronjenja u Hrvatskoj je od svibnja do studenog. U našem prostoru, srednjeg Jadrana, vidljivost je više od 40 m, s minimalnom plimom 0,5m. Visina vala traje od 0,5m do 1,5m, s uglavnom slabom strujom. Otkrijte naše podvodne blago na svom ronilačkom odmoru u Dalmaciji - olupine, špilje, grebeni, koralji i različite vrste riba, gorgonije i spužve.

Ako ste ronilac sa licencom, nudimo Vam podvodne izlete na više od 20 pozicija izvanredne ljepote, uključivši i Kornate, to čudo prirode poznato u cijelom svijetu. Cijena izleta koji uključuje dva urona na različitim lokacijama, kreće se od 55 do 61 EUR po osobi, ovisno o sezoni. Sva ronilačka oprema (nije uključeno u cijenu izleta) se može dodatno iznajmiti, kako u kompletu tako i pojedinačno!

TRY SCUBA je osmišljen za one koji nisu sigurni da li je ronjenje prava stvar za njih, te bi željeli isprobati osjećaj, prije nego se odluče na kompletan tečaj, cijena je od 85,00 EUR za osobu, 2 urona sa broda i kompletna oprema su u cijeni.

Detaljnije o ronjenju pronađite ovdje.

Jednodnevno jedrenje

sailing, skipper, excursions, activity trips, watersports, Croatia

Hrvatska je doista raj za jedriličare - to jest, ako volite povjetarac, plavo more i bezbroj otoka. Obala u okolici Biograda ne zaostaje. Pašmanski kanal leži između otoka i kopna. Ovaj kanal, mjestimično širok samo 2 km, posut je brojnim otočićima što ga čini idealnim za sve vrste sportova na vodi, jedrenje i ronjenje. Struje se ovdje smjenjuju svakih 6 sati, stoga je more ovdje među najčišćim u čitavom Jadranu. Podvodni svijet je vrlo bogat, s raznim vrstama školjaka i riba.

Iskusite čaroliju jedrenja bez potrebe za skupim tjednim najmom i skupljanjem posade. Imate mogućnost otisnuti se u jednodnevnu pustolovinu istraživanja arhipelaga u blizini Biograda. Nikakvo predznanje Vam nije potrebno jer ćete imati vlastitog skippera koji će Vam rado pokazati skrivene plažice i ponešto o jedrenju ako to želite.

Ovaj izlet traje od svibnja do listopada, a na upit i ovisno o vremenskim uvjetima može se organizirati i izvan ovog perioda. Potrebno je ponijeti hranu i piće a u ljetnom periodu i uobičajenu opremu za plažu (obavezno pokrivalo za glavu i kremu za sunčanje). Polazak je u 10 sati a povratak oko 17 sati. Jedrilica je za do 8 osoba, što je i minimum za održavanje izleta. Cijena karte je 60 EUR.  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

"Kanal ljubavi"

Galesnjak, Love Channel, Cruise, Adriatic, excursions, activity trips, Croatia Od davnina su otočići Sv. Katarina, Planac i Čavatul nazivani otok ljubavi, otok suza i otok vrtiguza, dok se srcoliki otočić Galešnjak naziva otokom zaljubljenih. Ovaj dio Pašmanskog kanala koji leži između otoka Pašman i Biograda, sadrži sve što ljubav jest te se stoga naziva kanalom ljubavi. Otoci i obala odišu zamamnim mirisima mediteranskog začinskog i ljekovitog bilja, dok podmorje čuva brojne vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana.

Svakog ponedjeljka u ljetnom periodu, ovisno o vremenskim prilikama, jedrilica napušta Biograd u 9:00 sati i vraća se oko 19:00 sati. Cijena jednodnevnog krstarenja je 60 EUR za osobu. Hrana i piće nisu uključeni u cijenu. Potrebno je ponijeti i opremu za plažu. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vrgada obiteljsko jedrenje

Vrgada, sailing, boat excursions, activity trips, Croatia, DalmatiaVrgada je otočić na oko sat vremena plovidme od Biograda, sa živopisnom obalom, sjenovitim borovim šumama i malim ribarskim selom istog imena. Ovaj otok je bio od velike važnosti kao nadgledna točka jadranskog pomorskog puta, o čemu svjedoče i ruševine srednjovjekovne utvrde Gradina, koja potječe iz kasnoantičkog doba, a danas ona predstavlja tek ostatke fortifikacijskog sklopa izgrađenog u 6. stoljeću. Crkva svetog Andrije je vrlo vijedan spomenik kulturne baštine otoka Vrgada. Crkva potječe iz ranog srednjeg vijeka (9. stoljeće), a nastala je kao dio utvrde Gradina. Barokni ljetinkovac Damiani datira iz 17. stoljeća i predstavlja reprezentativni spomenik iz svog razdoblja. 

Svakog utorka u ljetnom periodu, ovisno o vremenskim prilikama, jedrilica napušta Biograd u 9:00 sati i vraća se oko 19:00 sati. Cijena jednodnevnog krstarenja je 60 EUR za osobu. Hrana i piće nisu uključeni u cijenu. Pješčana plaža na Vrgadi je čuvena, pa obavezno ponesite i opremu za plažu. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Jedrenje&pješačenje

Sail, Hike, Pasman Island, walking, hiking, excursions, activity trips, Croatia Doživljaj čiste ljepote i nezaboravnih panorama, povjesnih i arheoloških lokaliteta na otoku Pašman!¨Pustograd je utvrda iz VI stoljeća, a nalazi se na vrhu brda iznad  uvale Zaklopica. U vrijeme Bizantskog carstva, to je bila vojna utvrda za nadgledanje i obranu Pašmanskog i Zadarskog kanala od gusarskih napada. Plavetne morske dubine ispod otočića Gnalić kriju 40m dug potopljeni brod iz XVI stoljeća, čija blaga su izložena u Zavičajnom muzeju Biograd na Moru.

Svake srijede po ljeti, ovisno o vremenskim prilikama, jedrilica napušta Biograd u 9:00 sati i vraća se oko 19:00 sati. Cijena izleta je 60 EUR za osobu. Hrana i piće nisu uključeni u cijenu. Pauze za osvježenje u  moru su predviđene, pa obavezno ponesite i opremu za plažu. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Jedrenje&bicikliranje

Sail, cycle, swimming, excursions, activity trips, Croatia, Island of PasmanOtok Pašman prekriven je bujnom mediteranskom vegetacijom - borovim šumama, vinogradima, maslinicima, te začinskim i ljekovitim biljem. Svakog četvrtka u ljetnom periodu, ovisno o vremenskim prilikama, jedrilica napušta Biograd u 9:00 sati putujući prema otoku Pašman, odakle počinje biciklistički izlet, prema uvali Soline na otoku Pašman, gdje ćete se moći odmoriti, i osvježiti u moru.  Na ovom izletu imati ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na nacionalni park Kornati, susjedne otoke, Pašmanski tjesnac, grad Biograd na Moru... Uživajte u ljepoti prirode, nezaboravnim panoramama, zanimljivim povjesnim i arheološkim lokacijama - od kojih neki svjedoče o naseljenosti ovih krajeva sve od ranog kamenog doba. Jedrilica se vraća u Biograd oko 19:00 sati. Cijena jednodnevnog izleta je 60 EUR za osobu. Hrana, piće i bicikli nisu uključeni u cijenu. Pješčana plaža na Vrgadi je čuvena, pa obavezno ponesite i opremu za plažu. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Nacional Park Paklenica

National Park Paklenica, National park, tracking, hiking, climbing, CroatiaOva izuzetna zona za penjače, šetače i trekking raspolaže sa više od 20 staza različitih nivoa težine, od osnovnog za prosječne turiste do trekking nivoa gdje se traži planinarsko iskustvo i oprema. Na lokaciji je i jedna biciklistička staza.

indeksiraj1Oživi! Raznoliki geološki fenomeni, 700 biljnih vrsta od kojih nekoliko endemskih i ugroženih, kao i 400 životinjskih vrsta i 200 vrsta ptica čine ovu lokaciju izuzetno zanimljivom te bi je svakako trebalo posjetiti dok ste na ovom području. U međuvremenu, posjetite www.paklenica.hr

Špiljarenje

cave, caving, guided, Modric, Biograd, familyŠpilja Modrić nalazi se kraj istoimenog sela u blizini nacionalnog parka Paklenica. Špilja je otkrivena 1980. i bila je zatvorena za posjete sve do 2004. Čak i dan danas, posjet ovoj špilji nije klasičan turistički posjet, jer nema stepenica, staza ili osvjetljenja unutar nje. Stoga je potrebno obući zaštitni kombinezon i nositi kacigu s karbidnom lampom za vrijeme boravka u špilji. Tako opremljene, stručni i pouzdani planinarski i špiljarski vodiči provesti će Vas kroz dvorane, koridore i procjepe ove 829 m duge špilje pune špiljskih ukrasa - stalaktita i stalagmita. Stalna temperatura unutar špilje je 16 - 17 °C. 

Ovo je iskustvo udaljeno od uobičajenih turističkih ruta, odlično za obitelji s djecom starijom od 12 godina - ova mala špilja toliko je lijepo ukrašena da je svaki korak novo otkriće. Kako nije moguće povesti veliku grupu, to omogućuje vrlo osobnu špiljarsku pustolovinu. Budite spremni na puzanje i provlačenje na putu kroz čarolije špilje Modrić, osvijetljene carbidnim svjetlom Vaše zaštitne kacige!

Cijena ove uzbudljive pustolovine je 180 kn za osobu (25€), što uključuje opremu (kombinezon, kacigu, svjetlo), vodiča planinara i špiljara i osiguranje. Cijena ne uključuje transfer do polazne točke (selo Rovanjska, 58km od Biograd) i natrag, hranu i piće. Ovaj izlet moguć je tijekom cijele godine, pod uvjetom da postoje barem dva učesnika - potrebna je rezervacija najmanje tjedan prije samog izleta. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Park prirode Vransko Jezero

Nature Park Vransko Jezero, Nature Park, Vransko Jezero, excursions, activity trips, cycling, walkingVransko jezero, najveće prirodno slatkovodno jezero u Hrvatskoj nalazi se samo 7km udaljeno od Biograda. his is the largest natural sweetwater lake in Croatia, placed only 7 km away from Biograd. Ovo je park prirode i rezervat za ptice, s više od 300 vrsta ptica, tako da je ovo neizostavna destinacija za svakoga tko se bavi promatranjem ptica. Biciklisti i ljubitelji pješačenja pronaći će staze oko ovog jezera, različite zahtjevnosti, ali uvijek sa savršenim pogledom. Više informacija pronaći ćete na  www.pp-vransko-jezero.hr.

Selo Vrana, nedaleko Biograda, obiluje zanimljivostima. Ovo područje je naseljeno od najranijih dana civilizacije, obzirom da leži  na plodnom tlu s mnogobrojnim izvorima vode a uz to je i u blizini mora. Rimski osvajači Liburnije u 1. stoljeću nisu propustili to opaziti, te su odlučili sagraditi akvadukt od Vrane do 41 km udaljenog Zadra. Ovaj akdvadukt polazio je od dva izvora u blizini špilje Vrana. Čak i dan-danas kamene cijevi se još mogu naći pod zemljom. Špilja Vrana je jako lijepa i idealna za posjet s djecom! Potpuno je sigurna a vrlo neobična i zanimljiva. To je odličan izlet za svakog a pogotovo ako se kombinira sa drugim zanimljivostima u ovom području - u Vrani ćete pronaći stari grad Gradina iz IX stoljeća, templarsku utvrdu iz XII stoljeća, koju okružuju mistične priče o skrivenom blagu,  te Maškovića Han - turski karavansaraj, najzapadniji spomenik otomanske Nature Park Vransko Jezero, Nature Park, Vransko Jezero, Knights Templar, cycling, walking, Croatiaarhitekture.

DANI VITEZOVA VRANSKIH je povjesni spektakl koji se događa svakog ljeta u selu Vrana, pri kojem se oživljavaju prizori iz davnih dana viteštva - srednjevjekovni tabori, viteški turniri, stari zanati, kazalište, viteške udruge iz Hrvatske i inozemstva, nošnje i uniforme, vojna oprema, te bogata kulinarska ponuda zasnovana na srednjevjekovnoj kuhinji. Povijesna drama vraća Vas u vrijeme velikih bitaka i viteštva.

Cijena izleta do Vranskog jezera s posjetom ornitološkoj stanici, Maškovića Hanu, Gradini i Kamenjaku u trajanju od tri sata je 160 kuna (22 EUR) po osobi. Imate pitanja? Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zadar

Zadar, See Organ, St Donat's church, excursions, activity trips,  walking, Croatia

Ako ste u Zadru, ne propustite posjetiti čuvene Morske Orgulje, kao i Stari Grad Zadar gdje ima toliko toga za vidjeti - forum, gradska vrata, tržnica, zidine, trg - katedrala svete Stošije, crkva svetog Donata, crkva Gospe od zdravlja, srkva svetog Dimitrija, pravoslavna crkva svetog Ilije, i još mnogo toga) brojni spomenici, muzeji, i za prijeko potrebne pauze - mnogo ljupkih terasa kavana. Detaljno o Zadru pronađite na www.zadar.hr

indeksiraj1Oživi! Trosatni samovođeni izlet u Zadar koji uključuje prijevoz na ruti Biograd - Zadar - Biograd nudi se za cijenu od 160 kuna (€ 22). Imate pitanja? Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Pašman

Pasman, Cokovac, boat excursions, activity trips, cycling, walking, hiking, CroatiaOtok Pašman pripada zadarskoj otočnoj skupini, a odvojen od Zadra i Biograda na Moru Pašmanskim kanalom. S otokom Ugljanom je povezan mostom, a s Biogradom trajektnom linijom do mjesta Tkon. Ne propustite posjetiti benediktinski samostan Sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu, brdu koje se uzdiže iznad Tkona, sagrađeno na temeljima starokršćanske crkve iz 12. stoljeća, a otvoreno je za posjetitelje od 16:00 do 18:00 sati, svaki dan osim nedjeljom i blagdanom.

Biciklistička staza prostire se duž cijelog otoka.

Postoje mnogi dokazi da je ovaj otok bio naseljen još od prapovijesti - Ilirski gradovi, ostaci utvrda, arheološki nalazi iz rimskog doba, mozaici, kameni kip Sv. Mihovila iz 12. stoljeća u selu Nevidjane, spomenuti benediktinski samostan Kuzme i Damjana, franjevački samostan sv. Dujma u selu Kraj, iz 1390. godine ...www.pasman.hr .