Rijeke uz more

Skradin je izuzetan gradić sakriven u ušću Krke, 80km od Splitske zračne luke, točno na rubu nacionalnog parka Krka.

Ovaj živopisni gradić, bogat poviješću, ima tek nekoliko obiteljskih hotela, gostiona i konoba, plažu i marinu. Kako je smješten izvan uobičajenih turističkih ruta, ostaje više gostoljubivo i mirno mjestašce nego centar turizma, čime obećava mir i opuštanje.

Ovaj je program dobro izbalansirana mješavina aktivnosti, istraživanja prirodnih ljepota i proučavanja povijesti. Primjeren je svakoj dobi, čak i potpunim početnicima.

Itinerer

Dan 1: Dolazak u Skradin

Skradin, Nacionalni Park, Krka, NP Krka, rijeke, Hrvatska Smještanje, večera dobrodošlice i upoznavanje s programom, šetnja i upoznavanje s mjestom

Obroci: večera, Vožnja od zračne luke - Split 1sat30min, Zadar 1 sat

Dan 2: Vožnja kajakom do otoka Zlarin, opcionalno posjet Šibeniku 

 Vožnja kajakom, kajak, kajakarenje, kajaking, otok Zlarin, Hrvatska Nakon kratke obuke krećemo iz Šibenika na put kajacima do otoka Zlarin, samo 2 km udaljenom od kopna. Veslajući duž obale ovog otoka, dolazimo do mjesta Zlarin, savršenog odredišta za naš odmor, za obrok u prirodi i kupanje. Nakon toga lagano ćemo veslati duž otoka i prekrasne šibenske obale, s pogledom na veličanstvenu utvrdu na ulazu u grad. Nakon ovog predivnog dana provedenog na moru, na povratku u Skradin, prema želji učesnika možemo svratiti u Šibenik na jedno inspirativno razgledavanje. Ovaj drevni grad živog mediteranskog ozračja, sa svojom zadivljujućom katedralom, jest jedno nezaobilazno odredište.

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina); Kajaking: 4-5 sati


Dan 3: Biciklistička tura po NP Krka  sa posjetom Visovcu

Biciklistička tura, bicikliranje, pješačenje, nacionalni park, Krka, Visovac, Hrvatska Danas ćemo biciklima iz Skradina krenuti u istraživanje NP Krka. Voziti ćemo do 44m visokog slapa Skradinski Buk, gdje se nalazi druga po redu izgrađena hidroelektrana na svijetu, dovršena samo tri dana nakon hidroelektrane na slapovima Nijagare. Slijedi pješački obilazak i razgledavanje nacionalnog parka, gdje ćete moći načiniti zaista veličanstvene fotografije za svoj album, te nakon toga odmor i ručak u prirodi, ispod veličanstvenog Skradinskog Buka. Nakon odmora nastavljamo na biciklima, koji zaista pretstavljaju najbolji način za razgledavanje ovog nacionalnog parka. Vožnja biciklima će se nastaviti do polazišta broda za otok Visovac, na koji ćemo se ukrcati, te posjetiti otok i franjevački samostan na njemu. Nakon toga, brod će nas vratiti na kopno, a mi se vraćamo u Skradin.

Obroci: doručak i večera u gradu (vlastiti ručak/užina); vožnja bicikla: 4-5 sati, umjereno - po potrebi na rasplaganju je kombi za podršku.


Dan 4: Istraživanje Zrmanje i Krupe

Zrmanja, Krupa, rijeke, kajak, kajakarenje, vožnja kajakom, Hrvatska Vožnjom niz lagane brzace i veličanstveni kanjon uz mogućnost kupanja pod kristalnim slapovima.

Ako je vodostaj dovoljno visok (obično u rano proljeće i kasnu jesen) umjesto kajaka koristiti će se gumeni raftovi.

 

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina); Vožnja: 45 min; Kajaking ili rafting: brzaci klase II,/III 4-5 sati

 


Dan 5: Slobodan dan

pješačke ture, ture razgledavanja, biciklistička tura, Hrvatska Danas možete odabrati mjeru u kojoj ćete biti lijeni ili aktivni. Možete se opustiti uz rijeku, plivati, igrati odbojku na pijesku, krenuti na sopstveni biciklistički obilazak...

Nude se također opcionalni izleti: razne pješačke ture i ture razgledavanja.

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina).

(Molimo da primite k znanju da opcionalni izlet nije uključen u cijenu programa, plativ je na licu mjesta, oko 50€ po osobi na bazi minimalno 4 učesnika, te ovisi o vremenskim uvjetima.)


Dan 6: Pješačenje po Paklenici i posjet Zadru

Paklenica, NP Paklenica, pješačenje, planinarenje, Zadar, Hrvatska Paklenica je najpoznatije odredište pješačenja i planinarenja u Hrvatskoj.

Na relativno maloj površini nalazi se obilje izuzetne raznolikosti geomorfoloških fenomena i formi, raznovrsni biljni i životinjski svijet i atraktivni krajobrazi netaknute prirode.

Izlet ćemo završiti posjetom Zadru, prekrasnom drevnom gradu jadranske obale.

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina ); Vožnja: 1sat15 min; Pješačenje: 3-4 sata; Razgledavanje Zadra: 2 sata


Dan 7: Rafting po Cetini

rafting, cetina, rijeka cetina, rafting na rijeci, Hrvatska koja je uzbudljivija radi svoje kristalno čiste vode, gustih šuma, tajanstvenih špilja i iskričavih slapova, nego nekih većih brzaca.

Rijeka ima 3. stupanj, dakle dovoljno je lagana za početnike i obitelji. Putovanje završava u Radmanskim mlinovima, tradicionalnom restoranu u prekrasnom ugođaju starih mlinova, nekada pokretanih snagom Cetine.

Nakon opcionalnog ručka, posjet Splitu, popularnoj splitskoj rivi te Dioklecijanovoj palači izgrađenoj u 4. stoljeću. Ukoliko vrijeme dozvoli, posjetiti će se i Trogir, također na UNESCO-voj listi svjetske baštine - stari grad sa čarobnim uličicama i kamenim kućama nevjerojatne arhitekture, ispunjen umjetničkim djelima i toplim ozračjem.

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina); Vožnja: 1sat30min; Rafting: klasa II-III, 3 sata


Dan 8: Odlazak

Skradin, aktivnosti, pješačenje, planinarenje, bicikliranje, kajakiranje, Hrvatska Slobodno odaberite vrijeme svog povratnog transfera, a ukoliko nastavljate putovanje po Hrvatskoj, naši vodiči rado će Vam preporučiti mjesta koja neizostavno trebate vidjeti, pogotovo ona koja nećete naći u turističkim vodičima.

Obroci: doručak , Vožnja do zračne luke - Split 1sat30min, Zadar 1 sat

 


Cijene uključuju:

 • 7 noćenja u dvokrevetnoj sobi
 • prehranu kako je naznačeno u programu
 • 5 dana organiziranih aktivnosti
 • kratke hlačice i čizmice od neoprena u slučaju niskih temperatura
 • cijenu ulaznica u nacionalni park Krka
 • boravišnu pristojbu i dozvole za rijeke
 • transfer iz Zadra ili Splita (zračna luka)
 • vodiča i asistenciju
 • osiguranje

Cijene ne uključuju:

 • avio ili drugi prijevoz do Hrvatske
 • pića i obroke koji su kao takvi naznačeni u programu
 • predmete osobne prirode
 • opcionalni izlet - isti se rezervira i plaća na licu mjesta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.