Ovaj program smišljen je za Vas koji uživate u aktivnostima u prirodi. Dnevne rute nisu duge - 2 do 3 sata laganog veslanja - i nisu zahtjevne, tako da mogu učestvovati sve dobne skupine od 14 do kasnih šezdesetih (prethodno iskustvo nije potrebno). 

Dubrovnik i Elafiti bogati su povijesnim i prirodnim zanimljivostima. Arhipelag Elafitskih otoka čine Lopud, Koločep i Šipan - zeleni otoci prekriveni borovom šumom, bez prometa, sa puno sunca i lijepih pješčanih plaža, plovi se manje od jednog sata do Dubrovnika.

Svaki od ovih otoka ima par stotina stalnih stanovnika koji žive u kamenim kućama na tradicionalni način.

Posvuda su visoke palme, parkovi, vrtovi i cvijeće koji dopunjuju lagodnu atmosferu. Grupe kajakaša često ovdje prate prijateljski raspoložene grupe delfina i tuna koje su česte u ovom području.

Ova sedmodnevna avantura kombinira kajakiranje, opuštanje i pješačenje, kamp na otoku Levranaka tik iznad jedinstvene plaže bisernim oblutcima i srebrnim pijeskom u uvali Lojena, kajakiranje ispod 180m visokih i 90m dubokih strmih litica, pješačenje po otocima, kraj kilometara suhozida, slanog jezera Mir i tamošnjih 200m visokih litica, pogled na cijeli arhipelag s najvišeg vrha otoka Kornat, te Magazinova Škrila  - 130m x 70m vapnenačke gole i ravne površine, predmeta mnogih legendi.

Priključite se i saznajte brojne štorije o povjesnom, kulturnom i prirodnom bogatstvu ovih otoka rasijanih po morskom prostranstvu, koji su svoj status nacionalnog parka zaslužili svojom izuzetnom slikovitom ljepotom, fascinantnom geomorfologijom, razvedenom obalom i iznimno bogatim morskim životom.

 

Skradin je izuzetan gradić sakriven u ušću Krke, 80km od Splitske zračne luke, točno na rubu nacionalnog parka Krka.

Ovaj živopisni gradić, bogat poviješću, ima tek nekoliko obiteljskih hotela, gostiona i konoba, plažu i marinu. Kako je smješten izvan uobičajenih turističkih ruta, ostaje više gostoljubivo i mirno mjestašce nego centar turizma, čime obećava mir i opuštanje.

Ovaj je program dobro izbalansirana mješavina aktivnosti, istraživanja prirodnih ljepota i proučavanja povijesti. Primjeren je svakoj dobi, čak i potpunim početnicima.

Ovaj izlet će Vas provesti kroz neke od najljepših lokacija u Hrvatskoj kroz 8 dana, uz razne dnevne aktivnosti tijekom cijelog perioda. Aranžman kreće iz Dubrovnika prema sjeveru, te Vas vodi u povjesne gradove Split, Trogir, Šibenik i Skradin. Za početak se kajakom obilazi Koločep, u blizini Dubrovnika, jedan od Hrvatskih najspektakularniji otoka za kajakaše, a nakon toga uključuje raftig, kajaking odnosno kanuing na trima različitim rijekama, kao i izlet u dva nacionalna parka - Paklenica i Plitvička jezera. Vaša avantura će Vas također odvesti u Mostar, u Bosni i Hercegovini, jednoj od Hrvatskih susjednih zemalja, gdje se spajaju istok i zapad, a duh drevnog Osmanskog Carstva još se može osjetiti na svakom koraku. Dalmatinska hrana i vino, te autentična iskustva, neizbježan su dio ovog putovanja.

Ovaj avanturistički program pun akcije odvija se na nekim od najljepših rijeka Europe.

Veslanje, plivanje u toploj i bistroj vodi, planinarenje oko slapova, vožnja biciklima, šetnje - to su svakodnevne aktivnosti u ovom programu koji će Vam pružiti dobru zabavu. 

Ovaj avanturistički program pun akcije odvija se na nekim od najljepših jezera Europe.

Veslanje, plivanje u toploj i bistroj vodi, planinarenje oko slapova, vožnja biciklima, šetnje - to su svakodnevne aktivnosti u ovom programu koji će Vam pružiti dobru zabavu. 

Ova tura namjenjena je onima koji vole biti aktivni u prirodi, koji se dive umjetnosti i povijesti, cijene stoljetnu arkitekturu i domaću tradiciju. Ovim izletom Vam ne nudimo ni samo jedrenje niti napornu avanturu. Dnevne aktivnosti su uglavnom kratke i ne prezahtjevne. Obala Dubrovnika i Elafitskih otoka su bogati povijesnim i prirodnim raznolikostima – stijene, špilje, uvale, hridi, plaže, borove šume, ptice, cvijeće i još mnogo više. Istražit ćemo ih na jedrilici, u kajacima, na biciklima, pješke, plivajući i ronjenjem.

Lopud, Koločep i Šipan pripadaju arhipelagu Elafitskih otoka, udaljene manje od jednog sata jedrenja od Dubrovnika. Ovi smaragdni otoci prekriveni su šumama, obasjani suncem i posjeduju mnoge male pješčane plaže i minimalni promet vozilima. Svaki ima oko sto do tristo stalnih stanovnika koji žive u tradicionalnim kamenim kućama osobitog karaktera. Visoka stabla palmi, parkovi, vrtovi i male staze svugdje ukazuju na jednostavan način življenja. Povremeno našu jahtu i kajake prate i delfini ili tune koji su česti u ovoj regiji. More je plavo, kristalno čisto i toplo.

Hrvatska – tamo gdje se Mediteran, planine i ravnice sjedinjuju u jedinstvenom spletu prirodne ljepote pa unutar samo sto kilometara možete iskusiti uzbudljivo isprepletanje različitih krajolika. Iako mala zemlja, Hrvatska se može pohvaliti bogatstvom različitosti i očuvane prirode, od mora do ravnica, a sve u skladu sa stoljetnom poviješću i tradicijom što je čini jedinstvenom i egzotičnom destinacijom. Zemlja ima osam nacionalnih parkova: Brijuni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit.