Upoznajte dalmatinsku obalu, od Splita do Dubrovnika, na biciklama

Pridružite nam se u biciklističkoj turi u kojoj ćete otkriti drevnu grčku, rimsku i venecijansku arhitekturu i njihov utjecaj na savršeno oblikovanu Dalmaciju, od Splita do Dubrovnika. Okusite autentična tradicionalna jela, otkrijte UNESCO-ve svjetske baštine i naučite o životu na mediteranu.

Prvi dan – obilazak grada Splita i Dioklecijanove palače

 biciklistička tura, bicikliranje, biciklizam, Dioklecijanova palača, Split, Dalmacija, HrvatskaBiciklistička tura počinje u jutarnjim satima. Prvo ćete se upoznati sa vodičem te odabrati adekvatan bicikl. Tura počinje bicikliranjem uz obalu, nakon čega slijedi jednostavan uspon na vrh u park-šume Marjan s prekrasnim pogledom na grad Split i same okolne otoke. Po povratku u centar grada Splita, bit će vremena za dodatni ručak u jednom od brojnih restorana na obali. Sa zalaskom sunca, u razgledavanju grada Splita otkrit ćete Dioklecijanovu palaču staru 1700 godina. Ostatci antičke palače cara Dioklecijana su danas dio povijesne jezgre Splita koja je upisana na UNESCO – v popis mjesta svjetske baštine. Palača nije samo izuzetan antički spomenik, već i nacionalno i svjetsko dobro. Večera će se održati u obiteljskom restosranu "Konoba".

Preporučena udaljenost: 17 km Umjerena udaljenost: 35km

Napredna udaljenost: 75km

Smještaj: Hotel Slavija (3*) u Splitu

Izdvajamo: razgledavanje grada Splita, Dioklecijanove palače i park – šume Marjan

Obroci: večera

 

Drugi dan – razgledavanje otoka Brača

biciklističa tura, bicikliranje, biciklizam, Otok Brač, Dalmacija, HrvatskaNakon vožnje trajektom od Splita do Supetra, grad na otoku Braču, istraživanje počinje! Na putu ćete proći drevnim kamenim gradovima, maslinicima, vinogradima i drugim znamenitostima. Brač je poznat po bračkom kamenu i tradiciji rezanja i rezbarenja kamena. Mnoge poznate građevine - Bijela kuća u Washingtonu, zgrada Mađarskog parlamenta, Dioklecijanova palača - izgrađene su od ovog kamena. Posjetiti ćete jedan od najpoznatijih umjetničkih galerija koju vodi lokalni kamenorezac, modni dizajner i likovni slikar, koji pokazuje namještaj izrađen od bračkog kamena, skulpture, slike, modu i nakit, kao i drevnu klesarsku radionicu. Prije povratka u Split, ako vrijeme dopusti, možete uživati u kratkom kupanju.

Preporučena udaljenost: 35 km   Lakša udaljenost: 28km   Napredna udaljenost: 60km

Smještaj: hotel Slavija (3*) u Splitu

Izdvajamo: otok Brač, umjetnička galerija, gradovi otoka

Obroci: doručak, ručak

 

Treći dan – Cesta Lavande i UNESCO mjesta otoka Hvara

biciklistička tura, bicikliranje, biciklizam, cesta lavande, otok Hvar, Dalmacija, HrvatskaVožnja trajektom iz Splita do Starog grada na otoku Hvaru, grad pod zaštitom UNESCO-a, grad drevne grčke kolonije koji datira iz 400 godine prije Krista. Osim upoznavanja poznatih povijesnih znamenitosti, bicikliranjem kroz maslinike, vočnjake i vinograde uživati ćete ​​u mirnim i šarmantnim selima. Prije nastavka istraživanja otoka Hvara imat ćete ručak u mediteranskom stilu. Tijekom poslijepodnevnog bicikliranja , uz jednu od najljepših cesta, kroz polja lavande, pružat će se prekrasan pogled na hvarski arhipelag – Paklenske otoke, Vis, Korčulu, Lastovo i Brač.

Slobodne popodnevne sate možete provesti prema svojim vlastitim željama. Predlažemo Vam obilazak drevnog grada bogate povijesti – Hvara, razgledavanje katedrale, muzeja, galerija, palače, starih ulica uređenih u venecijanskom stilu te posjet najstarijem teatru u Europi. Ili ipak radije želite uroniti u stil i život grada Hvara- najbolji način za to je pronaći mjesto na glavnom trgu, jednom od najljepših trgova Mediterana i opustiti se uz čašu vina, te jednostavno upijati atmosferu grada. Navečer ćete uživati u okusima tradicionalnog Hvara pomiješanog s inovativnom kuhinjom.

Preporučena udaljenost: 45 km   Lakša udaljenost: 25km   Napredna udaljenost: 60km

Smještaj: Hotel Villa Nora, 4*, grad Hvar

Izdvajamo: polja lavande, vožnja obalom te selima u unutrašnjosti otoka, obilazak grada Hvara i njegovih znamenitosti

Obroci: doručak , ručak, večera

 

Četvrti dan – istraživanje otoka Korčule

biciklistička tura, bicikliranje, biciklizam, otok Korčula, Dalmacija, HrvatskaAvantura se nastavlja na otoku Korčula, otok drevne grčke kolonije koja datira iz 4. stoljeća prije Krista, na oko 1 sat vožnje trajektom s otoka Hvara.

Otok Korčula je poznat po svojim bijelim vinima ,Pošip , Rukatac, Grk, prekrasnim starim gradovima, selima i tamnim borovim šumama koje pokrivaju otok, čije se visoko kvalitetno drvo koristi za brodogradnju.

Biciklirati ćete kroz jedinstvena kamena sela, obiteljske vinograde i vrtove sve do skrivenih uvala. Za ručak ćete posjetiti jednu od seoskih obitelji, te okusiti dio tradicionalne kuhinje. Marinirani patlidžani, kozji sir, pršut, masline, domaće njoke s pestom i badem umakom - to su samo neke od poslastica koje ćete imati priliku probati. Ostatak dana je rezerviran za upoznavanje sa srednjovjekovnim gradom Korčula.

Preporučena udaljenost: 45 km   Lakša udaljenost: 36km   Napredna udaljenost: 60km

Smještaj:Hotel Korčula 4*, grad Korčula

Izdvajamo: grad Korčula, drevna sela i gradovi

Obroci: doručak, ručak

 

Peti dan: otok Korčula - rodno mjesto Marca Pola

biciklistička tura, biciklizam, bicikliranje, otok Korčula, Dalmacija, HrvatskaDanas ćete imati mogućnost za“ loop ride“, ili se možete odmarati i uživati u razgledavanju grada Korčule, - venecijanski utvrđenog grada, rodnog grada poznatog srednjovjekovnog putopisca Marka Pola.

Poslijepodne je planirano da se provede u gradu Korčuli, nakon čega slijedi posjet autentičnom vinskom podrumu, gdje ćete imati priliku kušati neka od najboljih vina Korčule i neke jednostavne, ali ukusne mediteranske zalogaje. Nakon obilaska, grupa će uživati u večeri.

Preporučena udaljenost: 40 km   Lakša udaljenost: 24 km   Napredna udaljenost: 85 km

Smještaj: Hotel Korčula 4*, grad Korčula

Izdvajamo: grad Korčula, kušanje vina i večera, vožnja obalom, prekrasni pogledi

Obroci: doručak, ručak, večera

 

Šesti dan – Vinski putevi pelješkog poluotoka i grad Dubrovnik

bicikliranje, biciklizam, biciklistička tura, Dubrovnik, Dalmacija, HrvatskaNa putu prema Dubrovniku, imati ćete priliku da otkrijete poluotok Pelješac - dom Hrvatskog najpoznatijeg crvenog vina Dingač i Postup, napravljen od vina plavca malog, bliski rođak kalifornijskom Zinfandel.

Pelješac će vam ponuditi neke predivne poglede – od pogleda na otok Mljet i Korčula pa sve do pogleda na kopnene obalne linije. Današnja vožnja vas vodi do brda, uz obalu i kroz ogromna vinogradska područja. Selo Ston - selo poznato po proizvodnji soli, izgrađen u 14. stoljeću te poznat po najdužim (5,5km) zidinama u Europi. Ston je bio vrlo važan grad u razdoblju Dubrovačke Republike, slovio za najsnažniji i najuspješniji grad u 14. stoljeću.

Nakon obilaska Stona čeka Vas organizirani transfer do Dubrovnika (gdje tura završava), koji je jedan od najznačajnijih kulturnih i turističkih centara u cijeloj jugoistočnoj Evropi.

Preporučena udaljenost: 35 km   Lakša udaljenost: 20 km   Napredna udaljenost: 60 km

Smještaj: -

Izdvajamo: poluotok Pelješac , Mali Ston, vožnja do Dubrovnika i grad Dubrovnik

Obroci: doručak, ručak

 

NAPOMENA: Ako planirate letjeti iz Dubrovnika, nemojte rezervirati letove koji polijeću prije 5 sati, jer to je vrijeme kada ćete stići u Dubrovnik.

 

  2018 Datumi i cijene:

 

 

 Biciklistička tura 2018

svibanj 20-25

 

lipanj 17-22

rujan 9-14

rujan/listopad 30.9.-5.10.

Cijena po osobi:

2.150,00   

2.250,00  

2.250,00   

2.150,00  

Dodatak za jednu osobu u dvokrevetnoj sobi:

350,00   

350.00    

 

350.00    

350.00    

 

       

 

 

 

 

Posebni zahtjevi:
Datumi Vam ne odgovaraju? Volite biciklizam, ali preferirate različite vrste smještaja?
Moguće je prilagoditi izlete u susret vašim željama, sklonostima , biciklističkim udaljenostima , vrstama putovanja. Za obitelji, male grupe, biciklističke klubove ili turoperatore smo stvoriti velike, kvalitetne po mjeri biciklističke ture. Molimo, pošaljite nam e-mail za Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Usluge koje su u cijeni:

 • pažljivo organizirano putovanje za manje grupe(maks.14 po turi)
 • smještaj u malim i šarmantnim hotelima (koji se nalaze u povijesno značajnim mjestima)
 • 5 noćenja u prekrasnim gradovima duž dalmatinske obale, Split, Hvar, Korčula
 • profesionalni i iskusni vodiči
 • ekskluzivno vođeni posjet u 1700 godina staru Dioklecijanovu palaču u Splitu
 • Kombi u pratnji i transfer prtljage
 • Doručak, 5 ručkova i večera u 3 ekskluzivna i autentična prostora
 • Vino: mjesna vina su vrlo važan dio naše kulture. Degustacija vina su uključena u večere i obvezni dio našeg putovanja. Također ćete imati priliku upoznati jednog od najboljih vinara i njegovu obitelj, degustirati veliki broj bijelih i crvenih vina iz vinograda u Korčuli
 • Dnevnoosvježenje, voće, sokovi igrickalice
 • Odlični hibridni, cestovni ili profesionalni bicikli
 • Sve ulaznice, specijalni događaji, transfer brodom
 • Dnevne karte (s detaljnim uputama ruta)
 • Dodatne dnevne biciklističke opcije
 • Bočica vode
 • Transfer sa aerodroma ili neke druge lokacije prije početka biciklističke ture
 • Pomoć pri planiranju putovanja, sve Vama važne informacije
 • Jedinstven Hrvatski turistički doživljaj i uranjanje u lokalne kulture

Usluge koje nisu u cijeni:

 • Smještaju Dubrovniku(na dan 6)
 • transfer iz Dubrovnika nakon završetka biciklističke ture
 • napojnice za vodiče
 • putno osiguranje

Dodatne usluge:

 •           e – bike
 •           transfer do zračne luke u Dubrovniku na kraju ture

Smještaj:

 • Hotel Slavija Split (dan 1 i 2)
 • Hotel Villa Nora (dan 3)
 • Hotel Korčula (dan 4 i 5)

Težina:

U opisu ćete pronaći 3 različite dnevne biciklističke udaljenosti. Predložena biciklistička udaljenost je optimalna udaljenost bicikliranja, što daje dovoljno vremena da se biciklira, istraže gradovi, kušaju jela mediteranske kuhinje i doživi lokalni život. Predložena biciklistička udaljenost je pogodan za vozače koji imaju neko biciklističko iskustvo i razumnu razinu fitness, što znači povremene sportske aktivnosti. Budući da otoci nisu ravni, vožnja je podržana s kombijem, pa ako se osjeća kao da su neka brda predugačaka ili strma, ne morate se brinuti. Za one koji traže duže vožnje biciklom, mogu dobiti napisane rute i karte. Jedan od vodiča se može pridružiti, ako logistika dana to omogućuje.

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.