Pustolovni odmor

Kanuing, Kajaking, Rafting

Kanuing, Kajaking, Rafting, pustolovni odmor, HrvatskaSa osam nacionalnih parkova i gotovo desetak zaštićenih područja i parkova prirode, a da ne spominjemo otoke, rijeke, planine, brežuljke, Hrvatska je užitak za vožnju kajakom.

Ljeta su obično topla i sunčana, a mora i rijeke su ugodni, s temperaturama prigladnim za planinarenje, veslanje i kupanje od svibnja do listopada.

U pet do sedam dana dugim izletima navedene su lokacije kao što su Dubrovnik, NP Plitvička jezera, NP Sjeverni Velebit, NP Paklenica, NP Krke, rijeka Mrežnica, Krupa, Zrmanja i Cetina, područje Zadra, gdje možete ostaviti svoj trag - napraviti doprinos za istraživanje i očuvanje dobrih dupina...opširnije

Biciklizam

Škola jedrenja

Škola jedrenja, jedrenje, tečaj jedrenja, HrvatskaHrvatska je doista raj za mornare - to jest, ako volite povjetarac, plavo more i bezbroj otoka. Otoci Hrvatske, njih 1246 obuhvaćaju gotovo sve otoke duž istočne i središnje obale Jadrana i čine drugu najveću skupinu otoka na Mediteranu.

Lijepa obala duga 5790 km je jedna od najrazvedenijih obala na svijetu. Morske struje na Jadranu su tople i prolaze duž hrvatske obale od juga prema sjeveru, te natrag prema talijanskoj obali od sjevera prema jugu. Promjena plime i oseke nije ekstremna. Hrvatska obala Jadranskog mora se smatra najčišćim morem u Europi.

Prema vašem iskustvu i prethodnim treninzima, možete odabrati jedan od niz tečajeva koje nudimo, počevši od apsolutnih početnika do iskusnih mornara koji se žele poboljšati. Osnovni program osposobljavanja i RYI tečajevi.... opširnije

Ronjenje - ronilačko ljetovanje u Hrvatskoj - SSI tečajevi i izleti u Biogradu na Moru

Ronjenje, ronilačko ljetovanje, ronilački tečajevi, HrvatskaU potrazi za nezaboravnim ronilačkim odmorom, Biograd je svakako odličan izbor. Sezona ronjenja u Hrvatskoj je od svibnja do studenog. U našem prostoru, srednjeg Jadrana, vidljivost je više od 40 m, s minimalnom plimom 0,5m. Visina vala traje od 0,5m do 1,5m, s uglavnom slabom strujom. Otkrijte naše podvodne blago na svom ronilačkom odmoru u Dalmaciji - olupine, špilje, grebeni, koralji i različite vrste riba, gorgonije i spužve.

Možemo organizirati širok spektar ronilačkih usluga, tečajeve ronjenja ili uvodnih urona za početnike, kao i napredne i specijalizirane tečaje, ronilačke izlete, kao i smještaj i prijevoz do zračne luke iz Zadra ili Splita.... opširnije

Promatranje ptica

Promatranje ptica, ptice, Dalmacija, Hrvatska

Hrvatska je, kao kontinentalna, planinska i mediteranska zemlja, bogata različitim vrstama ptica. Mnoge od ovih vrsta danas su rijetke i ugrožene u Europi. Za promatrače ptica, najzanimljivije bi bilo obalno područje, gdje se mogu vidjeti brojne mediteranske vrste. Hrvatska leži na centralnom i djelomično na zapadno-europskom migracionom koridoru. U proljeće i jesen, intenzivne migracije se događaju u većini obalnih staništa, i to posebno grabljivica. Obala je također vrlo važno zimovalište za veliki broj vrsta.

Zaštićena područja na obali od posebnog interesa su Park Prirode Velebit, Park Prirode Vransko jezero, Nacionalni Park Paklenica, ornitološki rezervati Velo i Kolansko Blato na otoku Pagu, te rijeka Zrmanja s pritokama, stoga smo upravo sva ta područja i uvrstili u naš program.

Programi prilagođeni Vašim potrebama i željama, vezano za dužinu trajanja, broj učesnika te alternativne destinacije u Hrvatskoj, mogu se prirediti na upit.

Uživajte u prilici promatranja većine rijetkih sredozemnih vrsta na malom prostoru, u atraktivnim i divljim okolinama jadranske obale, izlet promatranja ptica traje tijekom 7 dana u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Razlozi za promatranje ptica u Hrvatskoj su jarebica kamenjarka, Eleonorin sokol, bjeloglavi sup, mrka sjenica, crnoglava strnadica, voljić maslinar, orao zmijar.

 opširnije