Kanuom po rijekama hrvatske - "Bistre rijeke" program

Ovaj avanturistički program pun akcije odvija se na nekim od najljepših rijeka Europe.

Veslanje, plivanje u toploj i bistroj vodi, planinarenje oko slapova, vožnja biciklima, šetnje - to su svakodnevne aktivnosti u ovom programu koji će Vam pružiti dobru zabavu. 

Program

Dan 1: Dolazak u  Zvečaj

Zvečaj, rijeka, Mrežnica, rijeka Mrežnica, aktivnosti,Hrvatska Vodič će Vas čekati u zračnoj luci, autobusnom ili željezničkom kolodvoru u Zagrebu ili Rijeci, a također se može dogovoriti da Vas se pokupi u Karlovcu ili Zvečaju sa autobusnog ili željezničkog kolodvora. Biti ćete prevezeni do svog smještaja 70km od Zagreba u selu Zvečaj, na obali rijeke Mrežnice. Nakon što se smjestite u svoju sobu, možete uživati u piću na terasi s pogledom na Mrežnicu i njene slapove, prošetati uz rijeku, otići na kupanje ili se jednostavno odmoriti. Susret s ostalim učesnicima i vodičem i upoznavanje sa programom za vrijeme večere.

Obroci: večera

Dan 2: Vožnja kajakom i SUP na rijeci Mrežnica

kanu, kajaking, rijeka Mrežnica, slapovi rijeke, slapovi Mrežnice, Hrvatska Dan počinje ispred hotela. Koristimo sit-on-top kajake za dvije osobe koji su sigurni i laki za upravljanje. Nakon kratke lekcije o veslanju, krećemo uzvodno na popodnevno osvježavajuće zabave na bistrim toplim smaragdnim vodama ove rijeke, i njenim brojnim slapovima. Radi svoje biološke raznolikosti i različitosti staništa, područje Mrežnice bi trebalo uskoro biti proglašeno Parkom Prirode. To je stanište mnogih ugroženih i zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, za koje postoji mogućnost da ćete ih i osobno vidjeti. Ovo uključuje i 4 vrste ptica sa "Crvene Liste" Međunarodne unije za zaštitu prirode: suri orao, orao kliktaš, tetrijeb gluhan i velika bijela čaplja. Dan će biti ispunjen plivanjem, skakanjem sa slapova i uživanjem u ljepoti prirode. Nakon laganog piknika veslati ćemo do hotela.

Popodne je rezervirano za SUP - Stand Up Paddling, odnosno veslanje na dasci. Nakon kratkih uputa slijedi aktivno pa ipak lagano popodne kao uvod u tjedan.

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina); Kanu / kajak vožnja: klasa I-II, lako/umjereno, 2-3 sat, SUP 2 sata, lako/umjereno


Dan 3: Pješačenje u NP Plitvička jezera

Pješačenje, planinarenje, Nacionalni park, Plitvička jezera, Nacionalni park Plitvička jezera, HrvatskaRano ujutro krećemo na vožnju ljupkim seoskim putem prema Plitvičkim jezerima, prvom hrvatskom Nacionalnom Parku. Nakon dolaska, imamo cijeli dan za istraživanje pješice. NP Plitvička jezera je spektakularan geološki i hidro-geološki kraški fenomen, niz šesnaest tirkiznih jezera povezanih kaskadnim slapovima i krečnjačkim jezercima. Jezera su okružena bukovim i borovim šumama bogatim raznolikim oblicima života. Bogatstvo flore i faune ovdje privlači posjetitelje i znanstvenike iz cijelog svijeta, te je ovo područje zasluiženo na popisu svjetske baštine pri UNESCO-u. Proći ćemo kroz Nacionalni Park uskim stazama, preko drvenih mostića te ćemo se brodom odvesti do jezera Kozjak.

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina); Šetnja / planinarenje: 4 sata; Teren: lagan, dobro označene staze; Vožnja kombijem: 1h45 u jednom pravcu.

Dan 4: Biciklima po okolici Mrežnice

Bicikliranje, biciklistička tura, Mrežnica, aktivnosti, avanture, HrvatskaBiciklistička tura čvrstog tempa kroz sela duž seoskih cesta je izuzetan način za upoznavanje Hrvatske na mnogo neposredniji način nego što je to moguće iz automobila. Brojne su staze u oblasti Mrežnice koje su dobro prilagođene za vožnju biciklom. Krećemo iz hotela i obilaziti ćemo brojna mala obiteljska seoska gospodarstva. Predivna mjesta za odmor duž ovih puteva pružaju predivan pogled na doline i polja. Moći ćemo se relaksirati plivanjem u rijeci i uživati u obroku u prirodi na obali. Za one koji žele dalje istraživati nakon toga, vodiči će pružiti upute za lakše snalaženje.

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina); Vožnja biciklom: 3 sata; Teren: lak/umjeren, brežuljkast

Dan 5: Slobodan dan

biciklizam, kajakarenje, pješačenje, aktivonsti, avanturistički program, Hrvatska Za one koji su se odlučili za petodnevni program, ovo je završni dan, te se ovi učesnici slobodno mogu odlučiti za vrijeme transfera iz hotela.
Ostatak grupe nastavlja s programom. Danas možete odabrati mjeru u kojoj ćete biti lijeni ili aktivni. Možete se opustiti uz rijeku, plivati, igrati odbojku na pijesku, krenuti na sopstveni biciklistički obilazak... Nude se također opcionalni izleti: kajak ture morem do Rovinja, kao i pješačke ture, za one koji se žele još bolje upoznati sa ljepotama Hrvatske.

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina).

(Molimo da primite k znanju da opcionalni izlet nije uključen u cijenu programa, te da je plativ je na licu mjesta)

Dan 6: Rafting na rijeci Uni

Rafting, Una, avantura, Hrvatska, BIHRijeka Una tvori prirodnu granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ukrasti će Vam srce svojom ljepotom, čistom zelenom vodom i gustim šumamam. Una je bogata vodom čak i ljeti, tako da je rafting moguć tijekom cijele godine. Ipak, u lipnju, kolovozu i rujnu, kada ipak može doći do nešto nižeg vodostaja, dodatno kajakarenje po Mrežnici biti će Vam predloženo u zamjenu, kako bi se izbjegla duga vožnja tamo i natrag.

Obroci: doručak i večera (vlastiti piknik ručak ); Rafting clasa I-III, 2-3 sata; Vožnja kombijem: 2.5 sata u jednom pravcu

Dan 7: Vožnja kanuima/kajacima po gornjem dijelu kanjona Mrežnice

Kanuing, kajaking, Mrežnica, kanjon Mrežnica, slapovi Mrežnice, Hrvatska The Una river forms a natural border between Croatia and Bosnia. It will steal your heart with its beauty, green clear water and landscapes of dens forests. The una is rich in water even in summer, so rafting is possible all the year round. In the months of July, August and September, when the water levels may still be lower, an additional Mreznica kayaking trip will be proposed as a substitute to avoid the long driving time.

Obroci: doručak i večera (vlastiti ručak/užina); Vožnja kanuom / kajakom: klasa II-III, umjereno, 4 - 5 sati; Vožnja kombijem: 40 min u jednom pravcu


Dan 8: Odlazak

Ako nastavljate svoje putovanje po Hrvatskoj, naši vodiči rado će Vam preporučiti druga mjesta koja bi ste trebali posjetiti - prije svega ona koja nećete naći u turističkim vodičima.

Obroci: doručak

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.