Destinacija Biograd i okolica

Biograd, Bijeli grad na moru, Dalmacija, JadranNaš "Bijeli grad na moru" nalazi se u samom srcu Jadrana, na idealnoj poziciji za svakog izletnika, a osim toga, možemo se pohvaliti s činjenicom da prosječno imamo 300 sunčanih dana u godini!

Naš „Bijeli grad na moru“ nalazi se idelano postavljen u srcu Jadrana, a osim toga, može se pohvaliti i sa prosjekom od 300 sunčanih dana u godini!

Nekoć krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, Biograd n/m je danas suvremen turistički i nautički centar u samom središtu jadranske obale. U okruženju nacionalnih parkova Kornati, Paklenica, Krka, Plitvice i Sjeverni Velebit, parkova prirode Vransko jezero, Telaščica i Velebit te povjesnih gradova Zadar, Šibenik i Nin, Vaš boravak u našem gradu biti će nezaboravan.

Zanimljiv zemljovidni položaj u srcu jadranske obale, u okružju  nacionalnih parkova i parkova prirode, približene posjetiteljima kroz našu ponudu dnevnih izleta i višednevnih programa za pustolovni odmor (ronjenje s bocama i na dah, kajakiranje po moru, vožnja kanua, rafting, jedrenje, promatranje ptica...) kao i dugogodišnja turistička tradicija te bogata turistička, kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao odredišta za zanimljiv i dinamičan odmor.

Tradicionalni karneval (maškare) u veljači daje posebnu dimenziju našoj vansezonskoj ponudi.

{tab NOVO Fun Park}

*NOVO* Fun Park Mirnovec "hrvatski Gardaland" u Biogradu - OTVORENO!

Jedan od najvećih zabavnih parkova ove vrste u našem dijelu svijeta OTVOREN JE u Biogradu! Sa svoje tri teme - Piratski Grad, Divlji Zapad i Svemir - i brojem od 26 atrakcija, omogućuje Vam da posjetom ovom Gardalandu sličnom tematskom parku učinite svoju djecu vrlo sretnom i dodate specijalni "štih" Vašem obiteljskom ljetovanju ili pak obiteljskom vikendu u Biogradu.

Svaka od tri tematske cjeline kombinacija je atrakcija i igara koje su svojim sadržajem usmjerene na djecu, mlade i obitelji. Uživanje upotpunjuje raznolika ponuda hrane, pića, igara, suvenira, događanja i koncerata.

Cijene ulaznica biti će između 100 and 190 kuna. U pripremi je i veliki broj mogućnosti za kupnju ulaznice po još povoljnijim cijenama, kao što su sezonske ulaznice, te popusti za rane upite ili vansezonu. Ulaznice će se moći kupiti po povoljnijim cijenama online, a djeca na svoj rođendan imaju slobodan ulaz.  Biti će i popusta za grupe, paketa za školske izlete, te posebnih ponuda za tvrtke i team building, te VIP propusnica za brzi obilazak parka.

{tab Plaže}

Naše plaže...

Naše plaže čekaju na Vas. Posebice su popularne kod obitelj s djecom plaže sa srednjim i dužim plićakom, kako je to slučaj kod šljunčane plaže Dražica i pješčane plaže Soline. Za one koji traže priliku za razgibavanje i na plaži, postoje brojne mogućnosit za sportove na plaži i vodene sportove, a maleni se mogu uključiti u različite zabavne programe i sadržaje.

Kupanje u kristalno čistom moru moguće je već na oko stotinjak metara od gradskog centra, plaže se prostiru u sjeni stoljetnih borovih šuma, okružene brojnim sadržajima.  Za one koji više vole osamu, preporučujemo pošumljene otočiće u Pašmanskom kanalu. Nudistički kamp "Sovinje" na otoku Pašmanu želi Vam srdačnu dobrodošlicu, bilo da ste tamo gost, ili tek posjetitelj na prelijepoj pješčanoj plaži u krugu kampa.

{tab Šetnice i marine}

Šetnice i marine, prekrasan pogled...

Nekoć krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, Biograd n/m je danas suvremen turistički i nautički centar u samom središtu jadranske obale.

Ovaj živopisni gradić leži na poluotoku okruženom modernim marinama i rivom s koje se pruža nezaboravan pogled na Pašmanski kanal i otočiće razasute po njemu. Naše prostrane marine su raj za nautičare i jedriličare, a Biograd je i popularno polazište za izlete brodovima i jedrilicama do kornatskog arhipelaga.

{tab Stari grad}

Romantične uličice starog grada, privlačni restorani...

Iako se tijekom dana sve se vrti oko plaže, u večernjim satima vreva se seli na šetnice oko starog grada. Brojni restorani, konobe i kafići pozivaju Vas da uživate u specijalitetima dalmatinske kuhinje i lokalnih vina.

U večernjim satima možete uživati u romantičnoj šetnji uz more, po plaži ili u uskim vijugavim uličicama starog grada, ili se dobro zabaviti na nekom od brojnih glazbenih događanja tijekom ljeta, na plesnim terasama, u kafićima i konobama.

{tab Nacionalni parkovi i parkovi prirode}

Nacionalni parkovi i parkovi prirode u okolici Biograda

1. Nacionalni park Kornati – arhipelag, jedrenje, ronjenje, kajakiranje, plivanje, ronjenje na dah

2. Park prirode Telaščica – slano jezero na otoku, jedrenje, ronjenje, kajakiranje, plivanje, ronjenje na dah

3. Nacionalni park Paklenica - planine, penjanje, pješačenje, trekking, promatranje ptica, biciklizam

4. Nacionalni park Plitvička jezera  - na UNESCO-voj listi  svjetske baštine – pješačenje, biciklizam, vožnja kanua

5. Nacionalni park Krka - slapovi, plivanje, pješačenje, biciklizam, vožnja kanua, kajaka i rafting

6. Park prirode Vransko Jezero - najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, ribolov, promatranje ptica, biciklizam, plivanje, pješačenje

7. Park prirode Velebit - planine, rijeke, more, pješačenje, penjanje, planinarenje, promatranje ptica

8. Nacionalni park Sjeverni Velebit - planine, pješačenje, penjanje, planinarenje, promatranje ptica

{tab Povijesni gradovi}

Povijesni gradovi u blizini Biograda na moru

1. Zadar - Crkva Sv Krševana je Rimokatolička crkva, a po mišljenju mnogih, najljepša romanička crkva. Samostanska crkva benediktinskog samostana sagrađena je 918 AD; Posvećena je 1175.

2. Zadar - Crkva sv. Donata, predromanička crkva iz 9. stoljeća

3. Zadar - morske orgulje na kojima glazbu proizvode morski valovi, kroz cijevi smještene ispod masivnih mramornih stuba

4. Šibenik - Katedrala sv. Ivana je na UNESCO-voj listi svjetske baštine (sagrađena je u potpunosti od kamena u periodu 1431 - 1536)

5. i 6. Trogir - povijesna jezgra Trogira uključena je na UNESCO-vu listu svjetske baštine

7. Split - Dioklecianova palača (305 godine nove ere) - je na UNESCO-voj listi svjetske baštine

8. Split - Katedrala Sv.Duje

{/tabs}