Najbolje od Hrvatske

Ovaj izlet će Vas provesti kroz neke od najljepših lokacija u Hrvatskoj kroz 8 dana, uz razne dnevne aktivnosti tijekom cijelog perioda. Aranžman kreće iz Dubrovnika prema sjeveru, te Vas vodi u povjesne gradove Split, Trogir, Šibenik i Skradin. Za početak se kajakom obilazi Koločep, u blizini Dubrovnika, jedan od Hrvatskih najspektakularniji otoka za kajakaše, a nakon toga uključuje raftig, kajaking odnosno kanuing na trima različitim rijekama, kao i izlet u dva nacionalna parka - Paklenica i Plitvička jezera. Vaša avantura će Vas također odvesti u Mostar, u Bosni i Hercegovini, jednoj od Hrvatskih susjednih zemalja, gdje se spajaju istok i zapad, a duh drevnog Osmanskog Carstva još se može osjetiti na svakom koraku. Dalmatinska hrana i vino, te autentična iskustva, neizbježan su dio ovog putovanja.

Detaljni program putovanja

Dan 1. Dolazak u Dubrovnik

Dubrovnik, aktivnosti, putovanje, izleti, Dalmacija, Hrvatska Dolazak u Dubrovnik i transfer do uvale Zaton, šarmantni i slikoviti zaljev, udaljen samo 8 km od Dubrovnika. Sva tri sela - Zaton Mali, Zaton Veliki i Štikovica imaju udobne i prekrasne rive s restoranima gdje možete uživati u hrvatskim i dalmatinskim specijalitetima. Nakon što ste se ugodno smjestili u Vašem smještaju, upoznat ćemo se  uz večeru u kojoj imate priliku razgovarati o nadolazećem odmoru i putovanju, upoznati sve putnike i Vašeg vodiča. Zaton je naša baza za prva dva dana odmora.

Napomena: Ako želite provesti više vremena u Dubrovniku, preporučujemo Vam da planirate doći nekoliko dana ranije. Uovom slučaju, nudimo transfer iz Vašeg smještaja u Dubrovniku do uvale Zaton.

smještaj: privatni smještaj u uvali Zaton; obroci: večera; vožnja minibusom: 30 min od Dubrovnika


Dan 2. Vožnja Kajakom oko Koločepa

Otok Koločep, Koločep, Elafitski otoci, vožnja kajakom, kajakarenje, Dalmacija Za kajakaše i ronioce Koločep je jedan od najzanimljivijih od 13 Elafitskih otoka. Istražite plave špilje, impresivne hride i grebene, pješčane plaže i šarmantna sela u kojima možete uživati u lijepim dugim šetnjama. Tu nećete moći čuti ili vidjeti automobile, samo mir i tišinu, ugođaje koji su idealni za opuštajući odmor. Ovo putovanje je pogodno za obitelji s djecom, kao i za one koji žele istražiti netaknutu prirodu i žele se opustiti i uživati u mirnom okružju bez prometne buke. Vi ćete kajakom istražiti tihi svijet jednog od najinteresantnijih Elafitskih otoka i odmarati se u pauzi na plaži. Za one koji žele provesti večer u Dubrovniku,voditelju će biti drago da vam ponudi prijevoz do i iz Dubrovnika.

Smještaj: privatni smještaj u uvali Zaton; obroci: doručak, ručak; vožnja kajakom: lako /umjereno 3-4 sata 


Dan 3. Posjet Mostaru, vožnja kanuom na rijeci Trebižat

Rijeka Trebižat, rijeka, Trežibat, vožnja kanuom, kanu, Mostar Ovo jutro idemo u Mostar, gospodarsko i kulturno središta u Bosni i Hercegovini. Ovaj grad, više od pet stoljeća star, se nalazi između visokih planina  i podijeljen je rijekom Neretvom. Bez svake sumnje, Stari most u Mostaru, izgrađen 1566, kada je ovaj teritorij bio dio Osmanskog Carstva, je najpoznatije odličje ovoga grada. Tijekom rata je uništen (1993) a obnovljen 2004. godine u svom izvornom obliku. Stari most uvršten je na popis svjetske kulturne baštine UNESCO- a. U popodnevnim satima slijedi vožnja do Ljubuškog i izlet na uskoj rijeci Trebižat, okruženoj bujnim šumama punim ptica i zapanjujuće prekrasnim krškim krajolikom koji jer rijeka oblikovala tijekom tisuća godinama. Naš smještaj večeras je lijepi i prijateljski obiteljski hotel na rijeci koji nudi tradicionalna jela i domaće specijalitete.

Smještaj: Hotel u Ljubuškom; obroci: doručak, večera, vožnja kanuom: klasa I-II, 1 h, lako; vožnja minibusom: 2 sata do Mostara i 45 minuta do rijeke Trebižat


Dan 4. Rafting na rijeci Cetina, posjet Splitu

rijeka Cetina, Cetina, rafting, avantura, kajaking, kanuing, Hrvatska Naše putovanje nastavljamo prema sjeveru u jedno malo selu u blizini Omiša, gdje naša avantura počinje na rijeci Cetini. Jasne zelene vode, šume poput đungle, špilje i slapovi će Vas oduševiti,  tako da će Vam ova rafting tura ostati zauvijek u sjećanju. Rijeka Cetina je vrlo laka što se tiće raftinga i idealna je za obitelji i početnike. Nakon raftinga putovanje nastavljamo prema Splitu. U Splitu ste slobodni i možete prošetati čuvenom splitskom rivom s palmama i posjetiti palaču rimskog cara Dioklecijana. Izgrađena je u 4. stoljeću i uvrštena je na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Kasnije u popodnevnim satima vraćamo se u Skradin.

Smještaj: 3*** hotel u Skradinu; obroci: doručak, večera; Rafting: klasa II-III, 2-3 h, lako/srednje; vožnja autom: 1h30 do rijeke Cetina + 45 min do Splita + 1 h do Skradina.


Dan 5. Vožnja biciklom u Nacionalnom parku Krka

Nacionalni park Krka, Nacionalni park, Krka, vožnja biciklom, bicikliranje, Hrvatska

Danas ćete uživati u vožnji po ovom nacionalnom parku, poznatom po prekrasnom krškom reljefu i zadivljujućim sedrenim slapovima.

Krenuti ćete biciklima iz hotela i nastaviti seoskim putovima do vidikovca iznad Visovačkog jezera. U sredini ovog jezera nalazi se otočić Visovac s franjevačkim samostanom Majke od Milosti, sagrađenim u 15. stoljeću te crkvom Gospe Visovačke, sagrađenom u 17. stoljeću.

U pauzi imati ćete priliku uživati u tradicionalnom dalmatinskom pršutu za ručak.

Nakon što završi današnja biciklijada, vratiti ćete se u hotel, i uživati u popodnevnom odmoru ili šetnji po parku. 

 

Smještaj: 3*** hotel u Skradin; obroci: doručak, ručak; vožnja bicikla: 3-4 , lagano do umjereno


Dan 6. Vožnja kajakom na rijeci Zrmanja

Rijeka Zrmanja, Zrmanja, vožnja kajakom, kajakarenje, rafting, Hrvatska Ova vožnja kajakom je prava ekspedicija do veličanstvenog klanca Divljeg zapada Zrmanje u Parku prirode Velebit. Savršeno bistra i zelena voda, brzaci sa svojim slapovima i sa svojim skrivenim malim prirodnim jezerima i strmim kanjonima brzo će uhvatiti vaše srce i ovaj izlet nezaboravnim doživljajem. Iskustvo u vožnji kajakom ovdje nije potrebno, dovoljno je da znate plivati ali ni to nije nužno. Mi se koristimo otvorenim kanuima ili sit-on-top kajakima za dvije osobe, opcionalno sa sjedalicama za djecu i Rafting plovilima tijekom sezone poplava ( obično prije svibnja i nakon rujna, međutim, razina vode se uveliko razlikuje u proljeće i jesen ). Nakon nezaboravnog dana na rijeci, nastavljamo u smjeru Nacionalnog parka Plitvička jezera, točnije u selo Korana gdje ćemo biti smješteni. Selo Korana je skriveno malo romantično mjesto u dolini s rijekom. Kuće su male i tradicionalne a sobe su jednostavno namještene, čiste i udobne, okružene idilom. Ova mirna atmosfera je idealno polazište za istraživanje tog područja.

Smještaj: privatan smještaj u selu Korana; doručak, večera; vožnja kajakom: klasa II-III, 4 h, lako/srednje; vožnja autom 1h15 do rijeke Zrmanja + 1h45 do sela Korana


Dan 7. Planinarenje u Nacionalnom Parku Plitvička Jezera

Nacionalni park Plitvička jezera, nacionalni park, Plitvička jezera, planinarenje, Hrvatska Dan započinjemo šetnjom po drvenim puteljcima i mostićima u i oko Plitvičkih jezera, hrvatskog glavnog nacionalnog parka. Park je upisan u Svjetsku baštinu UNESCA zbog serije od 16 smaragdno zelenih i plavih sedrenih jezera, više od 90 vodopada i brojnih špilja. Jezera su okružena bukvama i zimzelenom šumom koja je dom raznovrsnim životinjama. Uživati ćemo u odmoru i osvježenju u čistoj i netaknutoj prirodi. Poslije se vozimo panoramskim brodićem i vlakom, koji će nas vratiti na ulaz. Kasnije popodne, kada se vratimo u selo Korana, možemo uživati u kupanju u bistroj rijeci ispred Vaših kuća.

Smještaj: privatni smještaj u selu  Korana; doručak, večera; planinarenje: 4-5 h, lako, dobro označeni putevi; vožnja autom: 10 min u oba smjera


Dan 8. Polazak iz Zagreba

Zagreb, Hrvatska, putovanje, rafting, kajaking, kanuing, planinarenje, biciklizam

Ovo putovanje završava za vas ovdje u Zagrebu, glavnom gradum Hrvatske. Uz ležeran doručak imate vremena kako bi razgovarali o proživljenom i planiranju svog daljnjeg putovanja, te za oproštaj od grupe i vodiča koji će vas rado, nakon toga, odvesti do Zračne Luke Zagreba, gdje možete nastaviti svoje putovanje. U slučaju da se odlučite provesti još neko vrijeme u Zagrebu kako biste ga bolje upoznali, rado će vas, i u ovom slučaju, naš vodič odvesti do vašeg slijedećeg smještaja u gradu.


Smiještaj: doručak; vožnja autom: 2 h

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.