Pustolovno jedrenje

Ova tura namjenjena je onima koji vole biti aktivni u prirodi, koji se dive umjetnosti i povijesti, cijene stoljetnu arkitekturu i domaću tradiciju. Ovim izletom Vam ne nudimo ni samo jedrenje niti napornu avanturu. Dnevne aktivnosti su uglavnom kratke i ne prezahtjevne. Obala Dubrovnika i Elafitskih otoka su bogati povijesnim i prirodnim raznolikostima – stijene, špilje, uvale, hridi, plaže, borove šume, ptice, cvijeće i još mnogo više. Istražit ćemo ih na jedrilici, u kajacima, na biciklima, pješke, plivajući i ronjenjem.

Lopud, Koločep i Šipan pripadaju arhipelagu Elafitskih otoka, udaljene manje od jednog sata jedrenja od Dubrovnika. Ovi smaragdni otoci prekriveni su šumama, obasjani suncem i posjeduju mnoge male pješčane plaže i minimalni promet vozilima. Svaki ima oko sto do tristo stalnih stanovnika koji žive u tradicionalnim kamenim kućama osobitog karaktera. Visoka stabla palmi, parkovi, vrtovi i male staze svugdje ukazuju na jednostavan način življenja. Povremeno našu jahtu i kajake prate i delfini ili tune koji su česti u ovoj regiji. More je plavo, kristalno čisto i toplo.

Program

Dan 1 – Dolazak - Koločep SUP, plivanje i jedrenje ka otocima Lopud i Šipan

kajak, jedrenje, Elafitski otoci, Koločep, otok Šipan, HrvatskaNakon dolaska u Komolac, mjesto nedaleko od Dubrovnika (molimo da organizirate dolazak do 10 sati) slijedi ukrcaj i plovidba sjeverozapadno do Koločepa, na našem modernom i prostranom katamaranu za 6 do 10 osoba, sa udobnim smještajem i stručnim vodstvom. Nakon početka jedrenja naše prvo stajanje je na Koločepu - lokaciji idealnoj za SUP (veslanje jednim veslom stojeći na dasci za surfanje), plivanje i sve ostale vodene sportove, a usidriti ćemo se u jednoj od najljepših uvala ove regije na otoku Šipan.

Smještaj: na katamaranu

 


 Dan 2 – Jedrenje do otoka Mljet, veslanje na dasci, plivanje, vožnja biciklom

Jedrenje, otok Mljet, Nacionalni park, Nakon jutarnje kave i doručka, jedrit ćemo sjeverozapadno do otoka Mljet i njegovog nacionalnog parka. Sjeverni dio otoka prekriven je gustom, zelenom šumom. Nacionalni park Mljet krase dva predivna slana jezera, jedan sa malim otočićem u sredini na kojem se nalazi crkvica iz 12. stoljeća. Možete se odlučiti za vožnju biciklom do jezera i brodom to otočića. Ulaznica za nacionalni park nije u cijeni ali se moze kupiti na licu mjesta. Kasno popodne plovimo prema Pelješcu. Katamaran će preko noći biti usidren u maloj tihoj uvali kraj mjesta Žuljana.

Smještaj: na katamaranu Obroci: doručak


Dan 3 – Pelješac - ronjenje, vožnja bicikla, veslanje na dasci, plivanje

 Jedrenje, vožnja biciklima, šetnja, otoka Šipan, Ston, Elafitski otok Pelješac je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih vinskih regiona u Hrvatskoj. To je i prava oaza spokoja - prostrani vinogradi, farme soli i kamenica, malim gradićima s uskim uličicama, te skrivenim plažama. Jutro ćemo provesti roneći, veslajući na dasci i plivajući u uvali Žuljana. Kasnije ćemo odjedriti do mjesta Broce i Ston, gdje cemo na biciklima posjetiti ta mjesta netaknuta masovnim turizmom.

Smještaj: na katamaranu Obroci: doručak


Dan 4  – Jedrenje po Elafitskim otocima

Jedrenje, krstarenje, Elafitski otoci, aktivnosti, avanturaUživajte u mirnom krstarenju po Elafitskim otocima, natrag do Komolca.

Ovo je posljednji dan aktivnosti: iskrcaj je planiran oko podneva. Ako odlučite provesti više vremena u Hrvatskoj, naši vodiči rado će Vam preporučiti druga prekrasna mjesta za posjetiti - posebno one koje nećete naći u knjigama turističkog vodiča.

 

 

 Obroci: doručak

 


 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.